Thursday, January 12, 2012

MankerBeer.com -> 3 nya öl från Omnipollo varav två spännande collaborations!

Henok och Omnipollo har verkligen inte legat på latsidan på sistone. Efter att i fjol ha släppt den eleganta och läskande Leon har han nu gjort inte mindre än 3 olika öl varav en tillsammans med Evil Twin Brewing och den andra, en "hembrygd" med hembryggardemonerna på Sea-Goat Brewing.

Vi ger er lite mer info om dessa båda samt Omnipollos kommande andra öl - Mazarin. Efter Leon så är det med förväntan vi ser fram emot denna och Russian Roulette som ölet med Evil Twin kommer att heta. Så säg inte att det inte sker saker i ölsverige, och det är inga fega öl vi har att se fram emot heller.

Riktigt roligt säger vi och ser glatt fram emot februari/mars då vi förhoppningsvis kan få se dem tillgängliga!

MankerBeer.com -> MankerBeer besökte January Hop Madness på Man in the Moon

Man in the Moons January Hop Madness pågår för fullt och självklart var vi där på öppningsdagen förra veckan för att få i oss lite humlesaft. Ett imponerande och brett utbud erbjöds och vi provade bland annat Mikkeller Single Hop Citra, Eskilstuna Ölkultur Anders Dubbel-IPA (till slut fick jag prova den) och Yellow Snow IPA från Rogue.

Det blev mycket IPA och mer kommer det bli då festivalen håller på till och med 1a februari. Så är ni i stan så rekommenderar jag ett besök då mat, dryck och service är riktigt bra.

Glöm inte att vår DFH-tävling fortgår, ett par tävlingsbidrag ligger nu uppe!

Wednesday, January 11, 2012

MankerBeer.com -> MankeBeer presenterar sin fetaste tävling någonsin!

Nu ligger ytterligare tävlingsbidrag uppe på vår sida (här på fb alltså). Det bidrag som får flest likes per vecka vinner ett delvis och kvalificerar sig också till slutfinalen.

Så hitta på ett roligt foto, gör ett foto eller lös det hur ni vill. Ju fler som tävlar ju roligare.

Vi på MankerBeer håller för övrigt på med lite andra upptåg, mycket spännande mot veckoslutet och nästa vecka kröns det hela med "avslutet" av ett hemligt litet projekt. Så mycket kul framöver och vi hoppas ni kommer uppskatta det / Manker & M2

MankerBeer.com -> Manker Beer Diaries -5- Det gröna hotet (aka sniffa humle)

Det gröna hotet, humlen, sprider sig runtom i världen och har nu drabbat Sverige. Vi kikar på hur det ser ut i stugorna där humle används likt en drog. Är humlen revolutionerande eller är det en hype som börjar gå för långt?

Likt Sam Calagione uttrycker i inlägget jag skrev förut idag, men tvärtemot John Brus på De Molen som jag skrev om häromdagen (ang belgisk öls underutveckling), så börjar vissa saker gå för långt och tas på andra sätt än vad det är meningen.

Vad tycker ni, se klippet och avgör själva? Och glöm inte att vår tävling om DFH-priser fortgår, veckovinnaren vinner finfina saker! ladda upp din bild du med!

MankerBeer.com -> Sam Calagione (Dogfish Head) ger en känga till ölsnobbarna

Sam Calagione på Dogfish Head Beer ger en känga till alla ölsnobbar på Beer Advocate. Jag tycker det är en nykter kommentar som Sam fått ned om hur det blir mer och mer vanligt att prata ned bryggerier bara för att de gör sin sak. Jag skrev även ned lite egna tankar om ämnet ölsnobbism och hoppas ni kan förmedla era åsikter om vad som egentligen skiljer en ölnörd och ölsnobb åt.