Monday, July 16, 2012

MankerBeer.com -> …och vinnaren i sommarbildstävlingen är

...och vinnaren i vår sommarbildstävling är? Helbergs Humle lyckades fåna sommar och grym öl i en och samma bild. Det här fotot får oss att vilja öppna upp en god öl, sparka av oss skorna och bara njuta av sommaren! Så tack ni som deltog och glad sommar!

MankerBeer.com -> Lost Abbey krashar festen (och Sierra Nevada släpper Imperial Stout)!

Lite blandat då.. Dels så släpper Sierra Nevada en Imperial Stout senare i år som vi hoppas att Wicked Wine Sweden lyckas ta hit, riktigt spännande och troligen väldigt, väldigt gott.

Sedan så har Tomme Arthur och Port Brewing / The Lost abbey påbörjat en rolig liten youtubeserie där de ska krascha en provning genom att oinbjudet dyka upp med "lite duglig öl". Vi hoppas få se mer av dessa små roliga klipp även bland svenska bryggerier i framtiden.

MankerBeer.com -> This is the good Chit? – Chatoe Rogue Good Chit Pilsner

När jag förra veckan var nere i Köpenhamn kom jag över "Good Chit Pilsner" från ett av mina favoritbyrggerier - Rogue Ales. Ölet är en klassisk tysk pilsner från bryggeriets Chatoe Rogue-serie, öl som bryggs med egenodlade produkter från bryggeriets små jordbruksgårdar. Ett trevligt initiativ jag hoppas vi får se mer av.
Ölet var trevligt läskande och syrligt torrt och kändes precis så personligt som de önskat och fungerade perfekt till ugnsbakade jätteräkor.