Monday, December 17, 2012

MankerBeer.com -> Balder Spekulerar: Balder summerar 2012 års ölår – En katt med nio liv?

Julen är inte ens förbi men redan nu bjuder vår krönikör Balder på en återblick över 2012 - ett år som påminner om en katt med nio liv, från en skånings perspektiv. Gott nytt år.

MankerBeer.com -> Helt nytt från England – Ridgeway Imperial Russian Stout

Kanske inte ett nytt bryggeri men en nästan helt ny öl. Ridgeway Imperial Russian Stout påminner mycket om deras andra starkare öl men har en mer humlad framtoning och skiljer sig lite från andra liknande öl inom samma stil. Lite oklart hur Wicked Wine Sweden kommer att sälja ölet då jag inte har sett det någonstans, men helt klart är att det är ett av bryggeriets bättre öl.

MankerBeer.com -> Manker Lackar, igen – Eller “Mikkeller Fra Til – Till din bästa ovän? Seriöst?”

Måndag och Manker ha redan lackat. I någon skånsk tidning fanns tydligen en bild och ett omdöme på Mikkeller Fra Til med slutklämmen att det är en öl att ge ens bästa ovän. Seriöst, pendlar nivån på ölskribenter så mycket att man bara för att en öl var lite för kraftiga i smakerna menar att den är odrickbar? Är det inte bättre att skriva att den är tung, kraftig och har en rejäl smak vilket inte lämpar sig för alla. Varför skrämma bort de som faktiskt gillar den (vilket en riktig stor skara verkar göra..)?
Skäms!