Wednesday, July 8, 2009

Lite kul torrhumlingar och lite vin och sprit

Så.. fasiken var länge sen det var jag skrev. tyvärr.
har dock inte legat på latsidan för det, bara druckit redan beprövade öl.
har fortfarande inte hunnit med rökölsprovningen utan godsakerna står kvar.


Inför ölprovningen jag hade i typ slutet av maj så köpte jag massa humle vilket nu blitt kvar och som jag försöker para ihop med diverse annat gott. Oppigårds Summer Ale och Vanguard blev sådär. mycket gott med humlen men lite för kraftigt. Däremot blev Brooklyn Lager förvånansvärt "gott" med lite Amarillopellets. En bra avvägning och inte humleöverdos och tappat ölsmak.

Har en vän som snart kommer hem till Sverige från Polen via tyskland typ, ska föröka få han att köpa på sig lite kul. såg många spännande öl sist i Polen, fotade dem och allt men inte orkat lägga upp. men som sagt, Bananöl från Anola och några riktiga helvetesöl fanns.


För övrigt vill jag tippsa om; Zonnebloem Sauvignon Blanc (vitt vin, halvsött, fruktigt och väldigt väldigt friskt) samt Gentleman Jack (Bourbon). En vinare och en Bourbon värda att ha mycket av hemma. vinet är underbart gott och var förra sommarens behållning, dock hade jag då tappart bort namnet, men nu finns ett par flaskor hemma och för 69pix är det ett finfint kap!

Gentleman Jack är JD's lite finare variant, lenare smak och lite godare helt enkelt

4 comments:

  1. Ska man vara lite petig så är det väl Tennessee Whiskey och inte bourbon som Jack Daniels tillverkar ;)

    ReplyDelete
  2. jag får skylla på berusningsgrad vid inlägget, för det stämmer såklart. Men i det stora hela så förstår "folk" vad jag menar. En bra dryck dock, tyvärr slank min sista 70's ner ikväll. blir att ta fram literflaskan och det finare JD-artilleriet snart. fasiken.


    för övrigt kan jag rekomendera till alla:

    Hoegaarden Rose torrhumlad med lika delar Vanguard och Amarillo. helt ok. bättre än saften som det är annars. frys dryck och humle väl innan bara och låt dra nog för att bli "kuligare"

    ReplyDelete
  3. För övrigt hade jag läst ditt (Jontes) inlägg om Whiskey men ack så blev det fel. men som det står i kommentarerna så används ofta Bourbon = Amerikansk Whisky (=Whiskey). Men ska läsa ditt inlägg igen (2ggr nu) och även prova på någon av de drycker du tippsar om. alltid kul att prova på nya sorter och just amerikansk whiskey och amerikansk dryck i största allmänhet är nog rätt underskattad

    ReplyDelete
  4. Torrhumla Hoegarden Rosée ... ja den kan ju inte bli värre i alla fall!

    Daniel

    ReplyDelete