Så, Onsdag var det. Öl, hummer och 3 sorters salami (kryddstar, "salt" och stark) var det som gällde
Dagen till ära tog jag och började tömma ut lite IPOr jag hade hemma, snart börjar allvaret igen och då kan man inte dricka lika ofta/mycket.
Så dessa åkte med, ni ser alla vilka det är:
Mean Manalishi DIPA Chouffe Double Triple Shipyards XXX IPAFörst blev det dock lite vitlöksbröd med salami-sorterna för att testa dem, nice att göra vid 2-3 tiden en onsdag.
Sen åkte hummer 1 fram och så även öl nummer 1.
Shipyards XXX IPA, hade läst på ratebeer om den lite innan jag köpte den då jag vart så besviken på Shipyard innan, men nix, på internet tycktes den vara ok - så blev en flaska.
Hummer, salami och Shippyards IPA:
Gulvitt skum med fin smak, likaså har IPAn en god smak av humle - inte för mycket, inte för lite
utan bra. En balanserad maltighet kommer fram. Ölen är dessutom inte för stark med tanke på sin procenthalt utan apelsin hoppar (hihi) fram och ger allt en god balans. Bästa shipyarden hittills.
Dessutom var den en riktig höjdare med den lite neutralare salamin (salt som i lufttorkad och lite sältig). Dock inte med den kryddstarka som snarare lockade fram alkoholstyrkan.
Även god tillsammans med hummer då apelsintonen och humlesmaken och hummerns kött var helt okey tillsammans.
Däremot står det att dne passar cajunkryddad mat och mörk fisk? Jag åt vid hummer och tyckte den var sådär med styrkan i salamin? kanske annat med typ chili con carne?
Betyg?
4 kastanjer av 7 (4/7)
Näst på tur kom Hopping Frogs Mean Manalishi. dock efter lite vila då vi började bli kalasmätta.
Hummer, salami och Mean Manalishi"Lent" och med goda apelsinsmaker med varm och inbjudande humlesmak. Väldiga
citrussmaker men istället för grape så är det satsumas, klementin och apelsin som väller fram. Gillar den rödljusgrumliga citrusfärskheten istället för grapebombigheten jag annars så ofta vill åt.
Även denna var bra med den saltare salamin men var även okey med den kryddstarka.
Tillsammans med hummer smakar det nästan banan.
Betyg?
4.5 kastanjer av 7 (4.5/7)
men nu då? 2 öl, 2 hummer? hade vi mer - nix och dessutom hade klockan runnit iväg och lite lustiga KTH'are hade roat oss (vi skratta åt dem) så det blev ingen Chouffe idag heller. Men snart så.
vad blir nästa steg för oss? jo, lördagsöl!
väl mött
tjena manker, skön eftermiddag ni verkar ha haft. är du göteborgare? jag antar det med tanke på alme's text där.
ReplyDeletehummer har jag aldrig ätit! men jag älskar ju kräftor å sånt. tips på vad jag borde göra? jag bor ju i götet. så jag har säkert en del möjligheter att komma över hummer men det ska ju gärna vara till hyfsat pris å sen ska man gärna veta vad man ska göra med den.
heja gefle (och blåvitt!)!
Tjenixen.
ReplyDeleteHmm, tror faktiskt att en IPA är för smakrik till en hummer, egentligen. var mer ett kul experiment. Däremot en brown ale eller god lager. Som traditionen inbjuder på kräftskivan eller så till nubben. Samuel Adams Black Lager typ, den trodde jag mycket på i julas till julmaten. Vilket nog får ses som helt ok.
Så öl och hummer - egentligen inte om man ändå inte skulle äta det, men kräftor och en bra öl till vore intressant att hitta något bättre "än det vanliga"
Annars borde öl och mat få mer utrymme, se bara på viner som kan anpassas till det mesta matväg. Visst finns det "beer dinners" á la mikkellers och Brooklyn nu men man vill ju dricka något man snabbt och lätt hittar på bolaget.
och nej, jag är från stockholm ;)