Avery Brabant
En wild ale som lagrats ett år först på brabantfat och sedan i Zinfandelfat. Först komm
Betyg? - Bättre+, börjar surt men avslutar lent i en tunna vin. Komplexa variationer av smaker och dofter i ett bra samspel. Riktigt trevlig och bevarad eftersmak.
Avery Dépuceleuse
Nummer 4 i denna serie har nyligen blivit tappad på flaska och har även den lagrats på zinfandelfat med brettjäst som enda jäst, men nu har man lagt till stora mängder körsbär i jäsningen. Doftar sött brettaktigt med sura strumpor under lite ekig vaniljdoft. Slutar med jästa mörka körsbär. Smaken är lite vildare men mycket god surhet som lyfter mot slutet. Inte för stor körsbärssmak utan välintegrerad i en halvtorr känsla från brett till växande körsbärssmak till syrlig eftersmak.
Betyg? - Bra+, oerhört lättsam men smakrik wild ale som lyckad ge bra balanserade smaker och intryck. Dock inte lika komplex som brabanten, men en serie jag ramlade över och nu skulle vilja provat allt i.
Mer vilt?
Mikkeller It's Alright
På tal om vilda öl så kom vi även över denna belgiska wild ale som Mikkeller bryggt hos De Prouf. Doften är syrligt sur men ändå rätt mild och har dofter av mögelost, syrligt ost och viss fruktighet. Smaken har rätt len jästsmak i en vild vätska med bra kryddiga inslag och ostigt slut. Vare sig svår eller för sur. Brie?
Betyg? -Bra, en rätt enkel men förlåtande wild ale.
Mer belgo och mer Avery?
Avery Karma
En belgian ale med rätt funky doft av gräs, stall och jäst som växer ut rätt väl. Smaken
Betyg? - OK+, lite för tunn och snäll men med viss drickbarhet.
Nu ska jag ut i solen, gör det ni med och ta med er en god öl och en god bok!
No comments:
Post a Comment