Tuesday, September 6, 2011

Varför ska öldrickare diskrimineras – en uppmaning till förändring!

Det är en behaglig fredageftermiddag och du i sällskap med en käresta eller en eller ett par goda vänner är på väg ut för att skaffa lite föda. Självklart vill man både äta och dricka gott, kanske är sällskapet strukturerat på ett sätt som gör att inte samtliga vill dricka öl för 300 kronor flaskan, eller bara att det saknas “ölhak” med passande matmeny. Så för att tillgodose hela gruppens vilja så blir det en kompromiss och man går till en något bättre restaurang, för erfarenheten säger att oftast går matmeny, inriktning och typ på och av restaurang styr mer än vad de erbjuder i dryckesväg. Åtminstone kanske i större städer med ett mer blomstrande utbud av potentiella födoplatser.


Väl ute och väl inne på restaurangen så är det inte ovanligt att de har ett husets vin, ofta ett som har en acceptabel balans mellan prisvärde och smak. Oftast erbjuds både ett rött och ett vitt alternativ där båda dessutom bedöms som passande till det mesta på menyn, åtminstone kommer de inte påverka helhetsupplevelsen negativt. Skulle du som kund få ett vin som helt skär sig med maten lär troligen personalen snabbt vara hjälpamma att finna och rekomendera ett substitut.


För öl då? Vad finns det? Finns det något? Eller helt ärligt, varför finns det ingenting?  Läs hela debattinlägget och min åsikt i frågan  på http://www.mankerbeer.com/, sidan ni bör ha bytt allt ert fokus, blogrolls och rss'er mot!

No comments:

Post a Comment