Tuesday, June 23, 2009

Special Holiday Ale, Orval, Single Hop och lite dålig öl

Idag kommer det mera.


Drack i midsomras två av de sämsta ölen på länge:
Circlemaster och Zlatopramen Half n' half. den senare var ok med stor minus efter, men den första är den sämsta jag druckit i år. smakade inget, inte ens äckligt, bara vatten med "en eftersmak av vatten" som min vän uttryckte det.


Så över till mer kuliga saker.
Drack (dricker) idag 3 bra öl.


Orval som jag inte druckit förr men som jag idag testade efter att ha läst gott om den.
En god trappistöl som inte är sådär översöt som så många andra, vilket gjorde den godare att dricka. Fint och mycket gott skum som påminner om någon av de mer finbubbligare humleölen jag druckit. Annars typiska belgiska smaker, lite syrligt sådär.
4 kastanjer av 7 (4/7)


Drack sedan en Oppigårds Single Hop Ale för att ge den en andra chans, den var däremot bättre än sist. Nu kom humlesmaken fram lite mer och påminde mig lite om Amarillohumlets lite grönmögliga karaktär (trots att det är styrian Golding-humle). Var ju annars det jag saknade sist, någon distinkt smak. Fortfarande lite klen dock, men bättre. Kommer inte ihåg vad jag gav den sist, men får ett plus efter den siffran denna gång.


Till slut öppnade jag en av mina flaskor med Jolly Pumpkin, Stone och Nögne Ö's samarbete - Special Holiday Ale. Läste att den vart trevlig och fasiken vad spänd jag är. Har fortfarande kvar gamla samarbetsölen Tripple Style Ale som dock får vänta något tag till. Denna var dock juligt trevlig (började ju göras i julas så).
Inget skum men en mycket mörksvart vätska. Kraftig känsla i munnen, MYCKET kraftig och smaker av kryddor i kvadrat sköljer över munnen. Dock med en lite barnslig godissmak som återkommer. Som sådanadär choklad och kaffe-skumgodisar (eller är jag full och har hittat på dem?). Alkoholstyrkan på 9% stör heller aldrig. Väldigt spännande öl mer än god.
4 kastanjer av 7 (4/7) dock hade jag velat ge den mer.


Sverige leder mot Serbien och vi är bäst!
Chilla mer vänner

Monday, June 22, 2009

Narren & Rogues Chocolate Stout

Till Sverige - Vitryssland i U21 EM började jag kvällen med en Narren från Hantverksbryggeriet om jag inte minns fel. En öl jag druckit på Bishops Arms senast förra året och då blev besviken på, men gav den en chans till då jag tycker det är kul med svensk öl.

I glaset kom en grumligt brun vätska med minimalt med skum. Lite knäckig och "träig" doft. Serverades kall och var väldigt väldigt obubblig ingen kolsyra alls. Ska tydligen vara en ESB men saknade all beska, istället var den till en början lika trist som sist jag drack den.
Lite som en lenare och okolsyrad Newcastle. Tyckte dock att smakerna kom fram lite bättre då den fått stå och värma till sig lite mer, men tyvärr - fortfarande en tam öl.
2 kastanjer av 7 (2/7)


Några dagar senare till Spanien - England dracks den dock, till slut - Rogues Chocolate Stout, ölen som fick mig att börja uppskatta öl på riktigt. Inte den bästa, men för mig har den en speciell plats. Så var väldigt glad då den kom till bolaget nu.

Chokladbrowniesmak med bränt knäckig doft och viss grape. Fin beska trots de rostade malterna. Lite bitter choklad som smyger sig på om och om igen i fina doser. Besk och god eftersmak. Kanske borde smakat lite mer bara för att skämma bort en lite mer? Lite annonym smak varvat med den fina smaken och återigen är det smygande chokladtoner.
Kanske lite för mycket humlebeska som tar bort lite av chokladtonerna.
Inte lika bra som sist, men då var det nog upplevelsen också. Får ändå:
5 kastanjer av 7 (5/7)


Ska även återkomma med bilder och omdöme av min humlesnaps som jag dessutom har kvar lite hemma av

Wednesday, June 17, 2009

Senaste nytt om min humlesnaps

Så, vid 4-tiden inatt i samband med en efterfest blev så humlesnapsen verklighet.

Mixade ihop en 50cl flaska renat med dels lite resterande humle från när vi torrhumlade öl. Den doftade fortfarande gott och jag tror att man kan göra såhär typ för att få en beskare karaktär eller så. lade även i lite ny fräsch simcoehumle och lite fläderblommor. Låtit det ligga och dra sig nu coh det doftar som en god snaps. Lite örtigt, blommigt sådär. Tror jag ska tillsätta lite vaniljsocker eller liknande för att få en komplexare karaktär. Eller varför inte något "mörkare" typ svartpeppar eller så.


Blir i alla fall intressant att se hur den utvecklar sig. I värsta fall blir det bra drinkblandning. haha

Tuesday, June 16, 2009

Humla snaps till midsommar och slottskällans limited edt. Strong Ale

så, börjar från början.
torrhumlad öl - check
men torrhumlad snaps? I fjol gjorde jag egen jordgubbssnaps vilket var helt ok men vad skulle ske om man la i humle i snapsen, typ humle och fläderblom tänkte jag?
Skulle man få en fint blommig och fräscht citrus och fläderaktig snaps? Någon som vet. Tänker våga testa iaf.


ska även hitta någon bra midsommaröl, tror ja tar en Rogue Chocolat Stout till efterrätten iaf.
Lär väl bli en god jänkare till det övriga.


Drack även min Slottskällans Limited Edition (typ 10000 flaskor haha, men ändå) Strong Ale förra veckan och fasiken. en till öl jag önskar jag haft fler av.

Inget skum, men fin portersmak med choklad, kaffe och rostat. En viss beska lurar lite där bakom. Sådär gott avslagen som en barley wine annars brukar vara, mycket len och god. Lär vinna mycket på lagring då den nu känns som en ofärdig porter/barley wine som vill gotta till smakerna mer. men vart mycket bra
5 kastanjer av 7 (5/7)

Monday, June 15, 2009

Lite nyheter plus trevliga bilder och en släng Jack Daniels


Så, då var lite nytt inhandlat på bolaget från mitt-i släppet. Blev som ni ser på bilden 3 Rouge Chocolate Stout, 1 Smoke Ale och 2 Special Holiday Ale. Blir kul med den sista särskilt då jag har den andra "samarbetsölen" ståendes här hemma, oprövad och spännande.

Smoke Ale'en ska jag nog testa med lite annan rökig öl jag har hemma, Smoke Jumpern från Lefthand, Smokehead Paradox och lite annat jag redan nämnt.

Tänker iaf slänga upp lite foton på öl från min resa samt en bild på min kära JD, samling. dock framgår inte vad som står i raderna bakom denna. men skit händer.

Nu hoppas vi på att regnet försviner och att ni alla är glada.


Här är en öl som inte var vad den såg ut att vara, en stark porter eller liknande. Hade vissa portertoner men var mest söt och smaklös


Och nej, denna var hemsk. 2% hallonjuice och plötsligt är Hoegaarden Rose mycket bättre igen.


En bild från vår ölprovning, kommer fler senare. Här är iaf lite av godsakerna med vår torrhumlade Smicoe i mitten


och till slut, för fan vad trista foton måste ni tycka. min lilla JD-hylla

Från vänster: JD Scenes of Lynchburg, JD Green Label (svår att få tag på, sämre kvalitet men spännande smak), JD Single Barre Limited Edt. JD 1 Liters (fins fler bakom) och till slut JD Gentleman Jack 1L

mmm.

Sunday, June 14, 2009

Hemma i sverige igen, lagom till mitt-i släppet! plus lite grunge!

Så. efter en vecka utomlands kan jag påpeka att jag saknar bra öl.
Visst fanns La Trappes Quadrupel för 50kronor för en 75 cl flaska och visst är de intressant med ny öl såsom bananöl från Angola etc.

Men imorgon släpps bland annat mitt hjärtebarn, Rogues Chocolate Stout! ska bli kul att ta ett par flaskor att ha i midsommar.

Har även druckit en ny hallonöl som dock gjorde mig besviken, var på 50cl burk och hade bara 2% juice så den var dömd på förhand. Dock missade jag att se om Hoegaarden Rose var bättre på flaska. tror det dock ej.


Innan jag åkte hann jag även med att dricka min Slottskällans Limiterade Strong Ale. en riktigt spännande öl jag haft hemma ett tag. blir en riktig recension på den senare.

dricker en Coors Light nu efter för mycket starbucks och goda hamburgare på sistone, passar perfekt till skitvädret som är i Stockholm just nu!


och till slut och tills vidare:
Everyday it's something hits me all so cold
Find me sittin' by myself, no excuses, then I know


Grunge vänner, grunge är det ni ska njuta av tillsammans med öl!

Tuesday, June 9, 2009

Ölprovning no.2 Våren 2009

Så, ska försöka orka skriva ihop den utlovade redogörelsen för vårens ölprovning.
I en kompis vinkällare i Gamla Stan i Stockholm hölls även denna provning och totalt var vi 5 stycken som deltog samt en som anslöt senare då vi redan fyllnat till.

Ölen som provades var:
Oppigårds Summer Ale
Mikkeller Simcoe Single Hop
Mikkeller Simcoe Single Hop torrhumlad med Simcoe humle
Dugges Sahti
Smörpundets Årgångslagrad Porter 2007
Smörpundets Porter
Rogue Double Dead Guy Ale
Biere Nouvelle
Lefthand Rye Bock
Nils Oscar Saison


Tyvärr blev även jag lite berusad varpå kvällen fortsatte och återigen antecknade jag för hand på touchpaden på min mobil så kan fan inte läsa vad ja försökte skriva ned här och där. Foton kommer troligtvis senare.

Oppigårds Summer Ale var den första ölen som testades och också den som föll alla i smaken bäst pga dess lättdruckenhet. Fin humlig karaktär med lite brödighet. Viss fruktighet och mycket god besk eftersmak men även syrlig och god. "Sommarale"
4 kastanjer av 7 (4/7)


Mikkeller Simcoe Single Hop provade vi först som den var för att sedan testa en torrhumlad version. Stort fint skum. Väldigt söt och med vissa apelsintoner. Kändes rätt färsk med god humlebeska och med mycket gott "munskum". Småsyrlig.
4 kastanjer av 7 (4/7)


Mikkeller Simcoe Single Hop Torrhumlad med Simcoe humle var kvällens ena surprise och fick alla att skratta till lite då flaskan såg ut som den var fylld med något annat än humle, samt att jag glömt en tratt att lätt hälla över ölen med. Den fick dra ett tag i en försluten flaska och doften var enorm efter upphällningen och tror tyvärr lite av kolsyran försvann vid överhällningen då ja råka skumma till det som fan. Mysigare beska än innan dock, saknar däremot det goda skummet.Syrligare och mer balanserad beska istället för sötman från innan. Väldigt koncentrerad smak. Svårt att betygssätta så blir
3-4 kastanjer av 7 (3-4/7)


Dugges Sahti blev en enormt rolig överraskning av många anledningar! Vi hade lite fin choklad till portern men ja provade lite till denna för skojs skull och OJ JÄVLAR! vad det smakade likörpralin, vilket de andra instämde i. riktigt god blandning. Lite lambikänsla över ölen dock med mycket syra, lite enbär och surhet.
Med choklad 6 kastanjer av 7 (6/7)
utan 3.5 kastanjer av 7 (3.5/7)


Nils Oscars Saison vart dock en liten besvikelse. Kanske borde vi druckit den först men men. Väldigt annonym smak, syrlig med viss pepparsmak men var fanns timjanen? Len och utan bubblighet, kändes avslagen. Lite torr smak, kanske pga timjan och pepparn? Växande vetesmak och syrlighet. Dock lite trist.
3 kastanjeer av 7, tyvärr (3/7)


sedan bjöds det på en blindprovning av de båda Smörpunds portrarna som jag fick leda och förklara skillnader i smak på. Av de övriga 4 var det 1 som prickade rätt medan de andra 3 valde fel men med motiveringar som ändå var vettiga om man inte vethur smaken förändras.
De tyckte den "nya" var godare, smakrikare och mer bubblighet varpå den borde vara gammal? Tvärtom, den gammla är mycket lenare med finare och mer utvecklade smaktoner.
Smörpundets lagrade porter behåller därför den 7'a jag tidigare gett den pga de fina smakerna av fikon, choklad och annat gott.
Den olagrade däremot hade svagare smak som dock finns där men inte lika utvecklade. Choklad och lakrits känns dock och just lakritssmaken var god och jag tycker den försvinner lite i den lagrade om jag minns rätt.
4 kastanjer av 7 (4/7)


Rogues Double Dead Guy Ale skulle få bevisa att den var godare än de två senaste rougerna jag provat. Ett kompakt luftigt skum erbjöds efter upphälningen. Fräsch smak med ljust humle. Väldigt speciell smak. Kan tyvärr inte läsa resten vad ja skrivit.
Gav den dock 3-4 kastanjer av 7 (3-4/7) pga den speciella smaken

Biere Nouvelle vart en överraskningsöl som hade medtagits av min vän vars källare vi var i.
Lite barley wine-känsla tyckte några, söt och god. Skummig men inte kolsyrig. Här kom dock inget betyg utan nu var vi lite tankade.

Lefthand Rye Bock hade vi provat i höstas på vår provning men hade nu 2 nya flaskor att testa igen. Vilket var trevligt då vi gillad den. Lagerölssmak med torrhet som fock inte var sådär vetetorr. var också sträv utan att bli för "tungssträv", lite fruktighet

Vi har sen 4-5 öl kvar som får sparas vidare varav en Dark Horizon, lite Sierra Nevada Anniversary Ales med mera. Allt som allt en lyckad och trevlig kväll!

Sunday, June 7, 2009

Man in the Moon och Ölprovning, mycket öl i helgen, nice!

Så. efter ett par dagar med på tok för många goda öl i magen så har man nu lugnat ned sig.
Fredagen började på Man in the Moon i Stockholm för lite god öl på och efter jobbet. Senare blev det mer festligt och stockholms innerstad men då vart det rosée och inte öl.
Lördagen följdes av mer jobb (bakis) varpå kvällens ölprovning i en kompis vinkällare i Gamla Stan blev en succe. På grund av de mängder öl som har druckits delar jag upp inlägget nu, del 1 som jag skriver nu är om Fredagen och ölprovningen (med foton) kommer imorgon. Det bör ni se fram emot!

på grund av antalet öl så blir inläggen inte så jättelånga då de även antecknades genom touchpad-anteckningar på mobilen..



Kvällen på Man.. börjades tillsammans med en vän som beställde in en Oceanbryggeriets Strong Porter nummer 15 av 55 vilkter var kul. Portern är lagrad på Jack Danielsfat vilket märktes tydligt i smaken med en tydligt whiskykaraktär.Rökiga ek-toner utan att vara för mycket porter eller rökig whiskey utan mycket väl balanserade med fräsch och god "ek". Måttliga charkuteritoner men med lite lockande tjäratoner att smutta på.
En väldigt bra Strong Porter som måste testas om ni ramlar över en av de få flaskor som finns.
5.5 kastanjer av 7 (5.5/7)



För min del blev första ölen en Samuel Adams Cream Stout, trisst? Javisst, men är trots allt en SA jag inte hade provat. Choklad och karamellig doft och smak, inte sådär gräddig och smakig som många andra cream stouts brukar vara. Dock på tog för syrlig beska och lite för kolsyrig för att smälta gott i munnen. Lite av en besvikelse.
3 kastanjer av 7 (3/7)




Nästa öl för min vän blev en Tripel Karmeliet, en öl som ofta dyker upp på ölbloggar efter besök i Danmark och därför kul att få prova. Lätt vetig dogt med bra och inte för påträngande sötma, ändå som en sötare Hoegaarden Grand Cru fast utan alkoholstinget. Smakerna balanseras väldigt väl och den är läskande och lite småbubblig. Fint skum i munnen med söt och god efterbeska i munnen. Fick lite Barley Winekänsla av "stillheten" den hade.
6 kastanjer av 7 (6/7)


Själv blev min andra öl en Amarillo, en svensk humlad öl (antar med endast Amarillohumle) med alejäst om jag inte minns fel. Fin humlebeska, fyllig, grönmögelostig i eftersmak och doft. Fin och dovt orange färg. Lite fruktighet och maltsmak, typ grapefruktstorten Sweetie? Inte super och efter ett tag blev det för mycket grönmögelost över den, skulle säkert vart god tillsammans med en skiva hårdost eller så. Finns också en viss rökighet i mögelsmaken. Väldigt speciell och inte äcklig, men ingen man dricker för ofta.
5 kastanjer av 7 (5/7) (inte för smaken utan för hur speciell den ändå var)

Sista ölen för min vän blev en av deras egna öl, Månens ngt.. den var dock rätt menlös.

Min sista öl blev en Ocean IPA då jag ville testa lite mer svenskt och deras Strong Porter vart så god. Tyvärr var mögelsmaken från Amarillon kvar och tog lite död på smaklökarna vilket smittade av sig på denna. Den var iaf fräsch och fin som en IPA brukar vara, viss beska och humlighet med lite smak av russin. Kändes som om de använt väldigt engelsk humle? Tyvrr var inte mina smaklökar på topp ellr om den inte var så bra helt enkjelt. En intressant beska dock.
3 kastanjer av 7 (3/7)


Där slutar denna dagen, tyvärr. Men imorgon utlovas det Blindtest av Porter, Mikkellers egenhumlade IPA, Rogue och massa goda bilder. Inför ölprovningen hittade vi också massa gamla öl från sist, Sierra Nevada Anniversary Ale, Bath Ale Festivity, Fullers Limited edt. m.m vilket också smakades på.

Thursday, June 4, 2009

Humleleverans och 3 till amerikanare plus bonusfoto



Så, efter drygt en dag så låg ett fint paket i min brevlåda med humlen jag beställt. Snabbt och sjukt smidigt löst med faktura, cred till Humlegården!

som ni ser är det lite gott och blandat som finns och ska bli kul att testa torrhumling framöver, kanske lyxboosta någon öl t.o.m. kan man överhumla helt enkelt?


Häromdagen var jag ute och utbudet av flasköl på krogen brukar ibland vara sådär så blev glad då de hade Brooklyns East India Pale Ale på flaska. Druckit den förut på Bishops Inn på söder men tyckte den var halvdan då, så hade större förhoppningar nu. Och skummet var fint och fluffigt sådär som man vill ha det på en IPA och doftade fräsht med citrus och lite söt frukt.
Smaken var bättre än sist, men fortfarande inte sådär enorm, men lätta toner och smaker av citrus och sur-syrlighet med viss humlesmak. Trevligt.
4 kastanjer av 7 (4/7)

Nästa gäng öl blev igår då jag hade lite att fira och därför inhandlade en Sierra Nevada ESB, till slut. Blev kvällens första öl och den innjöts i ensamhet här i lägenheten innan utgången varpå en bra beskrivning ges.
mjukt fluffig skum, viss efterbeska liksom en viss len beska i smaken. en smak och doft jag inte kan placera först. Så häller upp lite till och skummet är behållningen såhär långt. Såhär ska skum vara, ser ut som den kompakta skumkronan på en cream stout fast här är den luftig och lockande och ger en mumsig känsla. Känns som om humlen och malten samsas lite väl mycket,
på samma sätt som Oppigårds Single Hop var trevlig men man hade velat lite mer "kraft"

Enligt systembolaget ska den ha toner av torkade aprikos och jasmin och visst, de finns nog där, men som sagt, för svaga.
Jag gillar mastodonta öl som smakar mycket och jämfört med Rogues Imperial Youngster's Bitter och andra är denna för snäll och inbjudande
tyvärr är den inte riktigt värd 27kr flaskan trots fluffigheten och den treviga beskan, dock en god öl jag inte har något emot att dricka igen.
4 kastanjer av 7 (4/7)


Kvällen fortsatte med utgång och 6-7 Samuel Adams Boston Lager innan vi slutligen hamnade på Stureplan och jag hade gett upp om att hitta något spännande i baren. Så döm om min förvåning då en Sierra Nevada Pale Ale stod där, så visst - inga konstigheter, den tog jag. Dock var jag lite rädd att den skulle vara lika menlös som sist jag drack den och särskilt nu när min berusningsgrad blivit rätt hög. Men icke! Den var precis så som jag alltid velat ha den, en enorm fräshhet. Fin humlighet med klara nyanser av blommig frukt (som ingen av oss kunde sätta fingret på, men ser nu att det ska vara mandarin och aprikos och visst fan var det mandarin vi tänkte på). Smaken var lång och rejäl och blev ett bra slut på kvällen.
5 kastanjer av 7 (5/7) åtminstone för denna gång, dock var dessa helt nya från kartong så tror de var rätt fräsha.


En avslutande bild från ena raden i mitt kylskåp och som synes är det fasiken mer öl än mat. detta är också bara en rad av 4.

Tuesday, June 2, 2009

Tankar kring torrhumling och stundande ölprovning!


Blev lockad av killarna på Schnille och Schmak att prova lite torrhumling och hade redan vart och kikat på www.humle.se så la en beställning där idag inför min stundade ölprovning (mer om den senare). Beställde lite Simcoe, Vanguard och Amarillo humle i blandat med kottar och pellets.

SOS när de testade Simcoen på Mikkellers Simcoe Single Hop sa att de tyvärr låtit den stå lite för länge varpå den tappade lite för mycket kolsyra. Detta har fått mig att tänka och vad är för- resp nackdelarna med att typ "presshumla" den. Alltså typ att låta den ligga i en tryckkokare (utan värme) eller typ i någon form av vaccuumförpackning? Måste den luftas för att ta åt sig smak? Annars vore väl detta olika lösningar för att bibehålla lite kolsyra? Alternativt att lägga den i en flaska eller whiskeytunna (modell mindre)? Blir spännande att prova iaf, har 3-400 gram så.

Simcoen blir till Mikkelleren. Några förslag för de andra två att blanda med?


Till ölprovningen så utgår vi från den vi gjorde i höstas (se bild för vad det bjöds på, en diger skara spännande öl) och med lite annat kul nu.
Så tror vi har följande i olika antal:

Mikkeller Simcoe Single Hop
Rogue Dead Guy Ale
Dugges Sahti
Nils Oscars Saison
Slottskällans Limiterade Strong Ale
Smörpundets Porter (att jämföra med den under)
Smörpundets Lagrade Porter
Dark Horizon (från hösttsläppet)
Lefthand Smoke Jumper
Lefthand Haystack Wheat

tror även vi har
Fullers Vintage Ale
Unibroe 17
Meantime Old Smoked Bock (tror vi köpte 2 men drack 1)
Sierra Nevada Anniversary Ale (tror vi har någon kvar)
Bath Ales Festivity

editering:
oj.. fanns även/kan finnas:
Alesmith, mikkeller och stones gemensamma öl
Old Guardian Barley Wine
Fullers Brewers Reserve
Smokehead Paradox


Finns säkert mer kul i mitt förråd och från det som blev kvar sen sist. Kul lär det bli att sätta ihop en trevlig blandning

Monday, June 1, 2009

Hoegaarden Rosée en kalasig sommaröl!


Passar på att öppna en av mina 18 burkar (haha) nu bara för att va före alla ölnördar som jag vet kommer såga den då den saknar den aromatiska finessen eller den specialstensmak som bara en norsk-belgisk-blabla kan ha. Nu är Manker i sitt esse och kan förklara en öl för vanligt folk.

Märk att jag kommer vara positiv medan de flesta andra ölbloggare sågar den för att vara för söt, inte som en lambic etc etc. Nej, men det är inte målet heller och därför bör den inte jämföras med dessa öl heller. Detta är en öl antingen för tjejer (förstå mig rätt) som inte vill ha öl eller cider utan något mittemellan eller för de som vill ha någon läskande variant. Kanske om vetetonerna vart större så hade man sett den mer som hallonöl än hallonsjuice med öl istället för vatten typ. Men som sagt, man måste alltid hålla isär målet med ölen och ens uppfattning.

Som fotot visar så ser ni hur skum och färg är. Lite typiskt en Hoegaarden. Doften är därefter också, typiskt Hoegaarden med sitt vete.
Smaken däremot är lite söt, men enligt mig inte sådär cidersöt (som den enligt många andra anses vara) utan mer hallonaktig (vilket är då det är hallonöl). En bubblig och rätt fyllig smak utan styrka eller motstånd.
Påminner mycket som om man gjort hallonsmothie på hoegaarden, eventuellt som en lågalkoholhaltig vinare?
Hallontonen är dock där och den är otroligt läskande och ska också serveras runt 3 grader.
Drack den senast på fat i Amsterdam (varpå jag snatchade glaset på bilden) och då var den både kall och i större mängd. och är den inte välkyld nu tror jag många kommer påpeka sötman, vilket nästan inbjuder en till att lägga is i den.
Just att den behöver vara kall kan dock göra att den känns avslagen efter ett tag och det där "bitet" försvinner, men man ska inte förvänta sig det heller utan förvänta er en kall och len hoegaarden, med ingen större ölstyrka men väldigt läskande.

Inga toner av ananas, sten eller kött som många vill lukta sig till utan det är hoegaarden och hallon hela vägen. Fint säger jag och ger den:
5 kastanger av 7 (5/7)


Sommarens öl såhär långt (av lättsamma sommaröl), ta med en ishink ett gäng Hoegaarden Rose och ni kommer ha trevligt då den är lättare än sötsliskig cider och inte så tung som många öl. dock synd på storleken (25cl)

Inköp från junisläppet, ack - nu är jag fattigare

Så, till slut. Junisläppet, något jag sett fram emot med efter en helgs festande kanske borde hållt igen på. nu är jag allt fattigare.

100 meter lång kö då det var whisey och champagnesläpp samtidigt men med lite snitts kom man in bland de första ändå. Tydligen var lite andra ölbloggare och "nördar" där, tur man är inkognito och "ny".

införskaffat:

2 Nils Oscars Saison
1 Double Dead Guy (skulle den inte kostat runt 70kr? gick för 138:- typ vilket va dyrt)
2 Oppigårds Summer Ale (hade inte råd eller lust med fler just nu, men ska prova snart ifall det blir som med Spring Ale'n annars)
4 Mikkellers Simcoe Single Hop Ale (kul att ha inför ölprovningar med fler)
1 Goldings Summer Hop Ale (bara för att prova)
18 Hoegaarden Rosée, japp ni läste rätt 18! Perfekt sommarläskning, dock blev det dyrt. haha.

så nu har jag tills mitt-i-släppet då min älskade chokladöl från Rogue kommer


sen, en påpekan. Öl ska vara simpelt och jäkligt kul, därav min lättsamhet.