Monday, April 19, 2010

Ölbeställning, Skebo TGB och Victory Hop Devil startar veckan.

Före helgen så skickade jag iväg en order ned söderut för att beställa lite öl från den eminenta sidan bierkompass.de vilket jag nu efter helgen nog kommer göra igen då de fått in lite mer av De Molens tyngre artelleri samt Alvinne's Hop Triology. Det mesta även för en vettig peng och liten fraktkostnad. Känns som en bra sida för oss som gillar bättre öl, men ni får inte köpa mer än att det räcker åt mig! Sebastian som sköter sakerna där verkar även vara en shysst prick och vi har haft lite bra mailkonversation över helgen, så det ska nog bli bra.
Lite från De Molen, Founders, Alvinne med mera är på väg hem och det kommer nog göra Manker till en gladare person sen.
Några fler sidor ni kan rekomendera för att få tag i lite roligare öl?


Under fredagens besök på Sorbon så provade vi såklart mer öl än de av Mikkeller jag skrev om igår. Bland annat hade dem Skebo Triple Gold Bitter på fat vilket provades. East Kent Golding, First Gold och Styrian Golding humle samsas I denna Pale Ale (?) eller bitter. ”Hoppy Anniversary Ale” som de själva skriver på deras 1års födelsedagsbrygd.

Utseende: Nästan lite veteölsgrumlig gul färg med vitt skum som dör rätt fort.
Doft: Inte för mycket dofter till en början. Utan mer bitter ale’igt med lite jäst och lätt torr humle. Sedan kommer det mer dofter och då dyker hö, halm stall upp. Troligen från Styrian Golding’en som jag tycker brukar ha dessa attribut. Men framförallt är det doft av ärtor eller ärtsoppa.
Smak: Rätt stor munkänsla med fyllig kolsyra som följs av smak av hö och fin, lite söt, bitter eftersmak. Hö och sött stall? Kanske även lite vetekorn eller blötlagt råg eller andra sädesslag. Ärtor framförallt. Bitterheten och beskan utvecklas allteftersom till en trevlig upplevelse.
Betyg? – Bra, inte världens mest underbara smak, men fin bitterbesk smak av kärnor, lite äpple och ärtsoppa.


Efter detta behövde vi like vampyrerna i tv-serien True Blood vår artificiella juice, humlejuice. Så varför inte ta in något man inte provat innan men ofta varit sugen på? Typ Victory Hop Devil.

Utseende: Lite grumlig färg i mörk bärnstensstuk. Med minimala bubblor och lät jästgult skum
Doft: Fin beska med massa god humle där framförallt grape och lite citrus kommer fram. Inte så stor fruktighet i övrigt. Tvärtom får grape’en stå i centrum men balanseras oerhört väl så att den inte blir för bitig. Istället sköter en doft av humlekotte och jord uppdraget att ruffa till doften lite.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Stor kraftig beska med lika mycket grape och citron som i doften. Men utan att bli för färskt påträngande (inte för att färskt skulle vara något dåligt). Den lite jordiga smaken ackompanjerad av humlekottar blir också väl tyglad och alla smaker samsas mycket väl och bidrar till att den blir väldigt läskande.
Betyg? – Bra, utan att bli för mycket av något så levererar den den sorts humlejuice vi gärna vill åt

No comments:

Post a Comment