Wednesday, March 16, 2011

Kvinnan på allas läppar - Hello My Name Is Ingrid

Troligen så är detta ölen ingen svensk ölentusiast eller ens öldrickare har undgått att höra något om. När Darren Beer Sweden avslöjade att det skulle bryggas öl med BrewDog och att det även vart en tävling där vinnaren fick namnge ölen så kom hype'en, eller snarare intresset att stiga i taket. När de få flaskorna väl kom till Systembolagets beställningssortiment så tog de slut på nolltid och att ölfantaster bunkrade ett par dussin var säger lite om förväntningarna som var på denna öl. Den tog slut så snabbt att Darren idag gått ut och förklarat lite varför så många som i godan tro inte ens har fått tag på ölen.

Jag köpte faktiskt inga öl på flaska, mest för att jag tycker att kollikrav är ett mähä och för att det vart massa annan öl som varit på väg hem. Men! Då ölen även kom på fat på ett fåtal ställen runt om i Europa (var det sex stycken?) så var det klart jag skulle vara där när Darren tillsammans med JuggeOT skapade ett litet Ingrid-event på just Oliver Twist. 80 glas på fat och ett gäng flaskor fanns av ölen. Ett par glas av dessa 80 tillföll så mitt sällskap varav 2 slank ned i min hals! Kan påpeka att fatet tog slut på 34 minuter och att flaskorna gick åt rätt bra dem med! Så no more Ingrid in da house! Fick en liten pratstund med Darren och som den glada och oerhört intresserade person han är så förstår jag att han dels har fått denna möjlighet men också att BrewDog vill satsa på honom. Så all lycka till där!

Ölen då? Ja, en DIPA med tillsatta hjortron samt humle från den sköna mixen Citra, Nelson Sauvin och Bramling Cross inbjuder till en fruktig upplevelse. 8.2% känns rätt lagom och förväntningarna handlade nog mycket om hur balansen på ölen skulle vara samt hur väl hjortronen skulle lysa igenom och skänka lite skandinavisk och svensk glädje över den som dricker ölen.

BrewDog / Beer Sweden Hello My Name is Ingrid

Utseende: Mörkare persikofärgad grumlig vätska med fint litet skum med minimala bubblor.
Doft: Oerhört fruktig på ett nästan unikt sätt då hjortronen verkligen känns av. Stor beska med lite tvålig sötma. Doftar riktigt somrigt, läskande och riktigt inbjudande.
 Smak: Grymt bra beska med sötma och tvålig känsla som mixas med dröser med hjortron. Alkoholen lyser igenom något men på ett förlåtande sätt då de övriga smakerna snabbt är där och tar upp kampen med smaklökarna igen. Milt samtidigt som det är fylligt och rejält. Smakrikt och ändå så lättdrucket för att vara så mäktig. Grymt!


Betyg? – Bättre+. Kraftigt fruktig smak med rejäl beska och mycket grape, tvål och sötma – samtidigt i perfekta harmonier och det är delvis väldigt fräsch och färskt men även potent i sig självt. Rejäl men ändå snäll är två omdömen som verkligen parar sig väl här. Den tuffa, kaxiga BrewDog-attityden finns här med rivig humle och alkohol samtidigt som en nästan nonchalant Ingrid skvätter ned hjortron i ölen till ölens glädje. Nä. Detta var bra, väldigt bra!

5 comments:

 1. Hmmmm, jag kände inget av hjortronen men då drack jag ölet på flaska. God öl men något som störde lite i smaken var smaken av "gummi" eller vad det nu kan ha varit.

  Vad kostade Ingrid på fat?

  ReplyDelete
 2. Gick på 98kr kupan eller 140 per flaska.. Saftigt men gott (sett till smak och pris..)

  Vad jag hörde bland de som druckit den på flaska och fat var att den var bra mycket bättre på fat. Vad det säger om hur den är på flaska vet jag inte då jag ännu inte provat den, men fatet skulle iaf vara smakrikare och godare. Trots att det serveras något för kallt för att alla smakerna ska göra sig bäst

  ReplyDelete
 3. Att den serveras något för kallt, är det en omskrivning för att du var för törstig för att vänta på att den skulle bli rätt temperatur?

  Daniel

  ReplyDelete
 4. Haha. Nej, det var andras åsikt när de diskuterade hur den var jämfört med flaska. Jag tyckte den var grym både något mer ljummen samt just upphälld.

  ReplyDelete
 5. Hade glädjen att få dricka den på både fat o flaska brevid varandra den kvällen på OT och kan intyga att fatet var mycket godare.. En kanonbra öl, skulle gärna sänka några till...

  ReplyDelete