Monday, July 11, 2011

Le freak, c'est chic, Green Flash Le Freak


Från USA's västkust och San Diego kommer en abbey tripel som man själva vill kalla för en "San Diego-style imperial (india) pale ale belgian-tripel", med andra ord låter det något humlefruktigare och mer hybridartat med stora mängder amerikansk humle än bara en vanlig klassisk tripel. Green Flash gör väldigt bra öl och efter att först ha trott at det här var en saison när jag först såg den (fråga mig inte varför) så blev det trots allt att plocka upp en flaska i Köpenhamn sist. Bryggeriet har en skön känsla för humle vilket också märks i deras eminenta West Coast IPA och humliga red ale..


Så jag rekommenderar detta videoklipp (med Slash och allt..) och en fortsatt trevlig dag.


Green Flash Le Freak

Utseende: Varm dos gyllene ljus orange vätska med kompakt vitt skum med minimala bubblor. 

Doft: Först kommer det trevliga frukter med lite gräddigt intryck. Kommer doser av koriander, citrus och så mer frukt och sedan mer frukt. Behaglig mix av aprikoser, frukt och saisonkryddor, trots att det drar lätt åt trippelhållet. Frisk doft.

Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Maltgräddig känsla i munnen som shiftar över till lite torr finish. En känsla av kryddor och citrus och inte lika mycket kryddor som det kan bli, sådär så att det blir svårdrucket. Betyg? - Bra+. Doftar trevligar än vad det smakar, mest för att doften verkligen är det bästa från det belgiska med väldigt bra pale ale-smaker varierat med belgokryddor. 


No comments:

Post a Comment