Män finner oftast dofter som påminner om kvinnliga dofter mer tilldragande då kop

Enligt detta resonemang skulle kvinnor då gilla lite tyngre viner - eller doften i alla fall, medan män gärna doftar på ett lite blommigare, gärna rosen-doftande vin.
Som redan påpekat så gäller detta främst i unga dagar enligt teorin då vi sedan bildar oss mer knutna doftreferenser och preferenser. Se bara på ölvärlden, tror knappast det är särskilt kvinnliga dofter i en lambic eller suröl utan snarare något man lärt sig att uppskatta mer och mer.
Oavsett vad som stod kring vin började jag funderar på detta samband inom öl. Vilka öl gillar vi att dofta på och kan det skilja sig mellan åldrar, kön, kunskapsgrad och liknande? Enligt vinresonemanget skulle kvinnor kanske då gilla mer komplexa och lätt rökiga imperial stouts medan män gärna skulle dofta på fruktöl, blommiga IPA:s eller lambic. Ja, för jag måste nog ändra mig igen. hormonet östrogen som, vilket alla vet, är det kvinnliga könshormonet ska nämligen ge doft av bland annat svett, en doft jag tycker finns i mycket lambicöl.
Men är det såhär? Eller går utvecklingen snarare i takt med åldern? Börjar man

För att påpeka igen är att det gäller dofter, inte smaker eller drycken i sig. Men hur har andras, era, doftsinnen utvecklats och vilka dofter i öl uppskattar ni mest och varför tror ni?
No comments:
Post a Comment