Saturday, February 26, 2011

Hop addicts, get your fix! Beer Here Hopfix

De danska galningarna som brygger under namnet Beer Here åkte över till skotland och de lika galna skottarna på BrewDog där de bryggde en smått galen IPA med rågmalt som de döpte till lustigt galna namnet Hopfix, och satte en lite lätt galna namnet Hopfix. För galet tycker Systembolaget vilket gör att den grymma ölen inte når svenska hyllor. Som tur var hade de just fått in den på fat på krogen där jag köpte Kaggen! i Rom, varpå det fick bli ett smakprov medan killen i baren letade upp mina flaskor jag skulle ta med hem.

Då jag tidigare har fått lite blandade intryck av Beer Here med deras helt okey vårwit, den kanske lätt banbrytande Dark Hops samt den då jag drack den trötta Lupus'en så var detta en kul överraskning!

Beer Here Hopfix (fat)

Utseende: Mörkare orangefärgad beska med mörkorangefärgat skum med minimala bubblor.
Doft: Ingen större doftexplosion då den är rätt kall. Då den börjar värmas upp framstår stor doft av beska och humlekottar. Riktigt trevlig doft, rejäl, besk och ja - små silar av humlejuice.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Massa kottar och riktigt bra beska. Humlejuice med rejäl beska och exploderande, bedövande känsla över tungan och i munnen. Sjukt gott! Tungan ger vika, ger efter och sänder signaler till hjärnan om att kapitulera och likt en zombie gå och dricka mer!

Betyg? – Bättre+/Bäst-. Rejäl humledos, mindre fruktighet men framförallt är det humlerejält och riktigt gott! i surrender

No comments:

Post a Comment