Tuesday, May 26, 2009

En dag blev till kväll i solen med lite god öl

Igår firades ingenting speciellt egentligen, men öl i solen i en park i centrala Stockholm var för lockande för att låta bli.

Införskaffades därför lite gott och blandat på bolaget och tänkte att vissa av de införskaffade ölen borde läggas till på listan på fina sommaröl.

Samuel Adams Black Lager
En klassiker som inte får så mycket ros som den förtjänar, bra smak av mörk lager med lite rostade toner och med choklad (innehåller chokladmalt så..). En lite mer smakstark öl som är god till lite grillat eller om man är rädd att ens ljusa lager ska tappa för mycket smak.

Grebbestads Lager
Har jag redan skrivit om men gör det igen, denna gången var den direkt från bolaget och hade då inte samma goda smak, den var inte dålig, men vinner mycket på att hållas kall (Coors, Bud, eller annan lager smakar ju ändå ungefär likadant även om de inte är iskalla vilket ändå är att föredra)

Brooklyn Lager och Brooklyn Brown Ale
Ungefär samma omdöme som SA's Black Lager men med lite mer dämpad smak men likaså en perfekt öl i solen om man ska sitta ute ett tag.

Nils Oscars Indian Ale
Testade den igen efter att inte ha gillat den så värst sist och tyvärr, gör det fortfarande inte. En svag ton av ananas och lite söt smak, men saknas något tycker jag.

Brewdog Punk IPA
Aj fan, gillar denna starkt men främst då till mat i någon form. Nu tog grapetonerna över helt och fasiken vad grape-sur den var - vilket är varför jag gillat den tidigare. Men risken är att många kan tycka att de tar över helt.


Det var väl allt för nu, på måndag kommer lite roligare öl till bolaget igen varpå jag också kommer tömma ur förrådet hemma. så blir lite roligare läsning för de som vill ha tipps om lite mer spännande öl än dessa.

We are Sparta!

No comments:

Post a Comment