Saturday, August 8, 2009

Brooklyn Hopfen Weisse och Chouffes humlebomb

Så, då var fingret ur röva och det är dags att uppdatera. Druckit lite gott på sistone så värt att nämna dem.

Först vill jag dock promota en sak, på Strand på Söder i Stockholm har de Brooklyns EIPA för 47kr flaskan. Sjukt billigt då de annars ligger på typ 60-70kr flaskan. Troligtvis har de ingen aning att det är en god jävla öl då de slår in den som "falcon, flaska".

Hursomhelst. Var i Varberg på en liten utflykt och hade med mig lite god öl som en god gäst har.

Drack efter lite väntan Brooklyns version av Hopfen Weissen från samarbetet med Schneider, en öl som växte enormt på mig med fin balans av humle och veteöl.
Så, detta blev omdömet:

Citrus/apelsindoft, inte lika vetebalanserad som Schneiders version utan betydligt mer humlad vilket gav ett lite tudelat intryck. Har någon mer flaska hemma så får se om den växer på mig efter en vecka i skåpet. tills dess
3.5/4 av 7 kastanjer (3.5/4-7)

Drack sedan Shipyards Brown Ale som jag dock inte antecknade om då jag blivit så besviken tidigare och denna Brown Ale, trots att den var OK, var inte lika bra som t.ex. Brooklyns Brown Ale.


Drack sedan Chouffe Dubbel Trippel och som jag skrev senast var det en öl med utropstecken. Tyckte att dessa öl verkade konstiga och har inte vågat prova de tidigare sorterna men humle älskar jag så tog några flaskor.
Håll i er nu, HUMLE!, så mycket humle med så fin smak av amarillohumlen som fint väger upp Tomahawkhumlen och där Saez finns och ger lite mer karaktär. Ett äkta bombnedslag, fullt med dofter, smaker och njutning.
7!! kastanjer av 7 (7/7)
Japp, enda ölen hittills som fått maxbetyg och det är den värd.


Var till sist på Monks igår på Sveavägen och har lite öl och bilder att lägga upp imorgon.

förresten, bor ni i stockholm? Kom till Spitfire på Birger Jarlsgatan och drick EIPA och spela Fussball!

2 comments:

  1. Oj då dubbel trippel med max betyg inte illa.
    Ang. EIPAn så brukar jag köpa den på min lokala fotbollspub för 39kr, det är bara en dubblering mot den kostar i privatimporten (19,50 för att vara exakt). Får man betala 60-70 för har man blivit rånad. Krogarna lär inte betala mer än 12 spänn flaskan. Bra öl förövrigt. Fast man blir ju ännu mer förnedrad när man får 65-70 för en stor stark på något "inne" ställe.

    ReplyDelete
  2. 39kr är jäkligt bra, den är ändå 6.9%ig

    ReplyDelete