Sunday, August 23, 2009

En Bigfoot och en Valeir - blir vadå?

Jo, två stycken öl jag drack för någon vecka sen men som jag inte orkat skriva ned om.
Dock vill jag egentligen inte skriva om Valeir'en utan vill hänvisa till "Något att dricka om" som lyckades sätta ord på de smaker och nyanser jag fann men inte kunde placera in.

Men detta är i all fall vad jag skrev ned om dessa två.


Valeir Extra
Poröst skum som snabbt faller bort.
Lite fruktig doft med smak av jäst som skapar en öl med humliga toner som hålls tillbaka av och blir lite dovare på grund av jästen. Det blir en torrhet i mun och smak som ändå är humlig och besk.Fräsch och blommig belgare helt enkelt.
Välbalanserade smaker där smaken utvecklas lite då den fått lite värme.
4 kastanjer av 7 (4/7)

Dags för öl nummer två

Sierra Nevada Bigfoot 2009
Luftigt, mjällt skum. Russin, fikon och de vanlia barley winesmakerna tävlar om att få märkas i munnen. Alkoholstyrkan märks inte av. Riktigt bra och god jämfört med Shipyards försök. Styrkan ger snarare mer bett än att det blir jobbigt , som en smak-viagra. Stark och potent.
Blev lite midare och var bra tillsammans med västerbottenpaj, men inte någon större skillnad till att bli "bättre". Bäst av de barley wines jag druckit under sommaren, helt klart och jag är glad att ha ett par till hemma.
5 kastanjer av 7 (5/7)så, då var mobillistan tömd. Kommer eventuellt med lite "dåliga nyheter" i "morgonens inlägg". Men är nog rätt så logiskt.

Hemma har jag däremot 2 chouffe, 1 Brooklyn Hopfen Weise, 1 paradox smokehead, 1 rogue chocolate stout, 2 Sierra Nevada Bigfoot. så är rätt nöjd att jag fått i mig det jag haft hemma.
sen har jag dock lite gott på annat håll och om allt stämmer ligger där en Dark Horizon att inmundiga vid tillfälle.

No comments:

Post a Comment