BrewDog Nanny State
Utseende: Mörk gyllenbrun färg på vätskan med lite krämfärgat skum med små fluffiga bubblor med mjällare topp.
Doft: Humlekottar som övergår till lite mer kotte. Massvis med kotte, aprikos, persika och grape. För en humleälskare så är detta underbart, dock kanske man börjar undra hur det kommer smaka. Ren humlesaft utan kropp?
Smak: Lättare till medel munkänsla med bra kolsyra. Hmm, det är en på tok för besk och bitter smak utan kropp. Visst är det oundvikligt att känna bombastiska humleinfluenser, men jag saknar någon maltig grund och sötma att lyfta humlesmakerna. Lite metall kommer fram också vilket väl är oundvikligt då man gjort en öl på humlekottar, en näve (säkert inte mer) av 8 olika maltsorter och sedan öst i mer humlekottar. Ändå är det rätt gott då man väl kommit över den första gränsen och gillar man humligt så är detta en rätt bra öl för det priset att ha hemma.
Betyg? – OK, jag förstår både dem som sågar den längs humlekottens fäste liksom jag förstår de som hyllar den (ta en titt på vad Daniel på Schnille och Schmak tycker t.ex). Har den haft lite mer grund hade jag nog älskat den lika mycket som jag verkligen gillade Dugges Brandmästaren Andrens Törstsläckare som liksom denna var lite tunn i kroppen, men hade en fruktigare humlemsak och hade en mer drickbar kropp. Och, vilket Daniel också påpekar så lär denna nog bli trött och då lär det enbart smaka kemikalier och underliga oljor. Så nä, något mer hade de behövt göra – men det handlar om att pusha gränser och det har de gjort här genom att visa att alkoholfri öl kan humlas och få mer smak.
Doft: Humlekottar som övergår till lite mer kotte. Massvis med kotte, aprikos, persika och grape. För en humleälskare så är detta underbart, dock kanske man börjar undra hur det kommer smaka. Ren humlesaft utan kropp?
Smak: Lättare till medel munkänsla med bra kolsyra. Hmm, det är en på tok för besk och bitter smak utan kropp. Visst är det oundvikligt att känna bombastiska humleinfluenser, men jag saknar någon maltig grund och sötma att lyfta humlesmakerna. Lite metall kommer fram också vilket väl är oundvikligt då man gjort en öl på humlekottar, en näve (säkert inte mer) av 8 olika maltsorter och sedan öst i mer humlekottar. Ändå är det rätt gott då man väl kommit över den första gränsen och gillar man humligt så är detta en rätt bra öl för det priset att ha hemma.
Betyg? – OK, jag förstår både dem som sågar den längs humlekottens fäste liksom jag förstår de som hyllar den (ta en titt på vad Daniel på Schnille och Schmak tycker t.ex). Har den haft lite mer grund hade jag nog älskat den lika mycket som jag verkligen gillade Dugges Brandmästaren Andrens Törstsläckare som liksom denna var lite tunn i kroppen, men hade en fruktigare humlemsak och hade en mer drickbar kropp. Och, vilket Daniel också påpekar så lär denna nog bli trött och då lär det enbart smaka kemikalier och underliga oljor. Så nä, något mer hade de behövt göra – men det handlar om att pusha gränser och det har de gjort här genom att visa att alkoholfri öl kan humlas och få mer smak.
Du får nog lägga lite mer omsorg på att rengöra dina glas Manker. Har nog aldrig varit med om så många bubblor på insidan av ett ölglas vilket skvallrar om att glaset är smutsigt. :)
ReplyDeleteDiskar du dina ölglas i maskin ihop med stekpannan? ;)
Har tyvärr ingen maskin och vart fjärde ölen på kvällen, då är jag lat och orkar inte diska så noga :) får skylla på alkoholen där haha
ReplyDelete