Sunday, June 19, 2011

Årets första bottennapp, Hopping Frog Turbo Shandy


Shandy, öl blandad med lemonad eller citronläsk låter halvt lyckat, halvt oerhört äckligt. Men står man i Ölbutikken en schysst dag och ser Hoppin Frog Turbo Shandy så tänker man inte riktigt på det. Deras shandy ör något kraftigare med mer malt och mer tryck. Men att alkoholen på 7% är lika högt som IBUn på 7,3 IBU säger ändå någonting.  Allt förtjänar ett försök och en chans att visa vad det går för, så även denna och Hoppin Frog brukar ju göra bra saker. Åtminstone var det så jag tänkte...


Hopping Frog Turbo Shandy

Utseende: Klar dammgyllene vätska med ett lätt poröst skum som direkt dör
.
Doft: Schweppes lemmen blandat med lemonad, trocadero/pommac och någon ful citrussprit. Letar man kan man ana lite söt fruktdoft.

Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Smakar hmm, som det doftar. Lemonad med det sursryliga från Schweppes och på det slänger man citroner och lite citruslikör. Egentligen oerhört äckligt och jag förstår inte vad det har med öl att göra då det inte är någon humle direkt i. Visst är det läskande och allt det där, men det är fysiken inte gott.



Betyg? – OK-. Inte min femma, eller tia. Det har en potential som läskande sommaröl om man vill dra det att kalla den för öl. Men ja. .hmm, nä. I vasken åkte merparten av flaskan, vilket är synd på en dryck som ändå kostade rätt mycket.

1 comment:

  1. Tyskarna är ju förtjusta i mix beers. Själv tycker jag det är en hemsk företeelse. Något av det värsta jag varit med om i tyskland var något dom kallar altbier bowle. En altbier med tärnad konserverad frukt i. Fyfan säger jag. http://forum.planten.de/galerie/v/user/ratte/album437/altbierbowle.jpg.html

    ReplyDelete