Thursday, September 16, 2010

Abbaye des Rocs Triple Imperial - belgian strong ale dark triple minsann


Även idag bjussar jag på två inlägg, mest för att det vankas helg snart med ett fredagsbesök på Sorbon imorgon inplanerat, och så har jag ju så mycket gott hemma att dela med mig av, i form av text då så klart ,)

Abbaye des Rocs Triple Imperial
En belgisk strong ale dark triple (min definition) som ligger topp -20 på bästa Belgian strong ales. Klockar in på 10% blev andra ölen jag provar från detta bryggeri (Grand Cru'n var den första).Utseende: Lite grumlig mörkbrun varm vätska med vällande skum med minimala bubblor, lätt cappuniofärgad som lägger sig som fint skum.
Doft: Underbar doft med honung och russin som tillsammans med lite jäst blir otroligt lockande! Karamell och mörkt socker, lite fikon. Igen, riktigt gott!
Smak: Lättare till medelstor munkänsla med bra kolsyra. Smaken är igen söta russin med honung, lite kola och med jäst och bär mot slutet. De 10%’en känns inte av mer än att de lyfter lite sötma i smak och doft samt då och då hugger till lite trevligt. Jästen framhävs mer och mer ju varmare vätskan blir men bidrar mest med mer smak av honung, karamell och sötma.

Betyg? – Bättre, den börjar underbart med en utmärkt doft med riktigt trevliga dofter med russin, fikon, socker, sötma och annat gott för att sedan fortsätta med lika trevliga smaker. Dock faller den lite när den värms upp lite då jästen bidrar mindre och mindre med ett välbalanserat intryck. Istället blir det just jästen som står mer ensam i centrum. Men likväl var detta oerhört gott och troligen har den stor potential under andra former (till mat, kallare, lagrad etc).

No comments:

Post a Comment