Monday, May 3, 2010

Dagens inköp, sol och provning

Halv 9 råkade jag befinna mig utanför systembolaget, trots en lång, hård och sorglig helg. Vid halv 10 dök Erik upp och vi vart ju långt ifrån ensamma. Tydligen var det något vinsläpp samma dag och det rätt sköna vädret gjorde att kön växte lika snabbt och stor som myror runt en sirapsdränkt banan.

Men som anat och som vanligt så var det bara vi som skulle ha öl. Med andra ord lite onödigt att vara där så tidigt, men vill man vara säker och vara först så är det så det får vara. Dedication leads to victory eller något sånt.

På hyllan stod en rätt diger blandning ölsorter, märken och med en bra variation på länder. Men vi höll oss ändå inom ramarna för vad vi ville ha -HUMLE!

2 Avery Dugan A
2 Alesmith IPA
1 Anderson Valley Summer Solstice
1 Oppigård Slåtteröl
1 Oppigård Summer Twist
1 Mohakw Summer IPA
4 Spendrups Hot Roddin Low
1 S:t Eriks Sommarlager
1 SleepyBulldog Summer Pale Ale

var det som jag tror att vi fick med oss. Kommer på nu att jag har för mig att Sigtunas Sommar Wit inte stod på hyllan, eller vart jag förblindad?

Kanske lite få av Alesmith IPA och Avery Dugan A, men de lär stå kvar någon flaska imorgon och då vi ändå ska till New York om en månad så kan vi få tag på dem och mer gott där så vi hade ingen brådska att shoppa loss nu.

Så blir att prova lite IPA från släppet och lite från det vi fick med oss från Tyskland nu ikväll tillsammans med lite grillning.

ja, jag skämtade, fan heller att jag köpte Spendrups!

För övrigt drack jag Schneider och Sohn's Hefeweizen Tap 5 igår, alltså den som var samarbetsölen med Brooklyn. Fortfarande riktigt god, men tyckte den var lite rundare i smaken nu. Fortfarande bra och god, men är den inte lite annorlunda?

Leona Lewis – Run - Single Mix är dagens låttipps.

2 comments:

  1. Ser bra ut, men vill du ha humle blir du nog besviken på Spendrups öl. Har visserligen inte druckit den än, men med tanke på deras förra försök så är förväntningarna rätt låga.

    Jag har förresten uppdaterat bloggmotor ocha dress: www.beerdrivel.se

    ReplyDelete
  2. En mycket underhållande betraktelse vid dagens bolagsbesök (för att plocka upp AleSmith som de inte fått in tillräckligt med igår): Ja, Hot Roddin lager står numera som "utgår ur butikens sortiment" och jag lovar, det var nära extrem huggsexa om flaskorna på hyllan. Folk plockade på sig både tre och tolv flaskor, medan en annan förundrad stod och såg på medan han tog med sig ett par amerikanska IPA. Som en kompis sa: "Jag köper den för etiketten. Riktig Cheap Monday-öl". Något har Spendrups gjort rätt får man anta.

    ReplyDelete