Sunday, May 2, 2010

Förlåt för gårdagen, jag var ironisk. Men nu blir det IPA!

I brist på att ha fått dricka god öl på sistone så blev gårdagens inlägg om Carlsberg kanske lite fel. Ironin verkar inte ha framgått på det sättet jag ville. Det var ju meningen att man skulle läsa det utifrån ögonen på någon som faktiskt uppskattar Carlsberg och inte som ett skämt, trots att det var 1'a maj (maj, maj måne... liksom).

För det är argument och tankar som de jag skrev ned igår som figurerar hos de personer vi gärna skulle försöka "omvända". Och senast igår hörde jag "jag gillar inte öl, har aldrig gillat smaken. men vin däremot är jag mycket intresserad av". Och så var vi tillbaka där jag var häromveckan, med att det går inte att jämföra fina apelsiner med småförmultnade äpplen. Utan ska det jämföras så ska det jämföras rakt av. Inte ett finare Bourgognevin mot en Carlsberg.

Imorgon är det iaf dags för lite gott på systembolaget. Äntligen. Förhoppningsvis ska det även bli lite provning av Alesmith IPA och Avery DuganA direkt på kvällen. Sedan en dans ned till Monks för att prova min och Eriks öl "vi" gjorde där för någon månad sen. Kanske det även blir att smaska i oss Alvinnes Hop Triology. För fördelen med att älska IPA är att man får dricka den direkt istället för att behöva "glömma undan" den fina stouten för att den ska gotta till sig lite mer. Men det är först imorgon och därför får jag tråna en dag till innan det blir dags för det.

Nu ska jag bota min bakfylla från bröllopet igår och sedan styrs kosan tillbaka till Stockholm!

1 comment:

  1. Ironi är skoj, jag fattade direkt att det var vad det handlade om. En Carlsberg-människa skulle knappast beställa en massa schysst bira från Tyskland.

    ReplyDelete