Monday, May 24, 2010

Inventeringsmiss med gott slut på systembolaget

Då och då får vinkällarbutikernas lagersaldon lite fnatt och visar produkter som de inte har, såsom i helgen då 60 Rogue XS Young Bitter och lika många av deras Old Crustacean Barley Wine skulle finnas tillsammans med 1 Pingvin, 1 Southern Hemisphera och massa annat gott. Nyfunna godsaker från centrallagret månne? Icke, inventeringsmiss vart det.

Men så finns ju detta "men", sist (för några månader sen!) var det i form av 5 stycken Goose Island Bourbon County Stout 2007 som fanns varav jag fick tag på 2 och denna gång var det en Stone Vertical 09 samt en Brasserie Dieu du Ciel Solstice D'Hiver som jag ändå lyckades hitta. Alltid lite gott, särskilt då den Vertical 09 jag har hemma har varit nära på att öppnas flera gånger men till slut fått stå tillbaka, nu kan jag med gott samvete prova den. Plus att jag kan köpa den igen i New York om någon vecka. Solstice D'hivern'en vet jag inte varför jag missat. Kanske för att den kom vintenr 08 (?) och att jag då inte var like insnöad än. Men trevligt trevligt.

Så tro inte att jag legat på latsidan bara för att det inte bloggats på ett tag. Varit ledig och lite småsnuvig och därför inte kunnat njuta fullt ut av vad jag druckit. Fick bli grillat och mousserande rosé i Karlberg med flickvännen i helgen istället. Sjukt nice!

Men nu tar vi nya tag i veckan så, imorgon ska jag förhoppningsvis förbi Monks på wallingatan och prova den amerikanska IPA'n vi bryggde för någon månad sen. Sista veckan att dricka den nu, får hoppas att vi lyckas tömma de 19 liter vi har. Annars får vi auktionera ut den till ev. besökare :) Kom förbi vet ja!

4 comments:

 1. Fortfarande irriterad över att jag aldrig stött på Bourbon County Stout 2007, bara flaskor märkta 2008. Ständigt denna förfördelning av huvudstaden :P

  ReplyDelete
 2. Hmm.. går det att få tag på någon av de återstående tre flaskorna Goose då eller? :)

  ReplyDelete
 3. alexander> iof är de brygda i december 2007. men la upp en bild på dem nu :P

  dempa> mnaje, var ju några månader sen, men skrev om det på bloggen samma dag, då var det iaf 2 kvar. Fick bara ta 2 sa han. Lite synd. 50 pix för dem, som ändå stått på deras lager och inte mitt, tackar man ju inte nej till.

  ReplyDelete
 4. Får låta mina 08:or stå till sig ett år så kan jag vara lite gladare... fast vaddå? De smakar ju utmärkt nu, så varför dra ut på det? Bara vi får regn och snö hela sommaren så! Solstice d'Iver är ett trevligt fynd, även om 60 flaskor Old Crustacean hade slagit det :)

  Får vara glad när jag hämtar ut ett par Angel's Share (bourbon barell) imorgon och sedan vara just nöjd. :)

  ReplyDelete