Thursday, February 17, 2011

Ovanlig burköl är bra burköl? Uncommon Brewers Siamese Twin Ale

Efter ett par omgång av bra burköl såsom SKA Modus Hopperandi på burk, deras Special ESB, Caldera Pale Ale (kommer snart skriva om den), Maui Coconut Porter och Mana Wheat samt några andra så fick jag nästan burk-nojja och ville prova så mycket amerikanskt på burk jag kunde komma över. Inget hade riktigt failat mig såhär långt. Så fick jag höra att denna limekryddade belgo ale med namnet Siamese Twin Ale från Uncommon Brewers ändå skulle vara rätt bra. Belgisk ale. Med stor limesmak. På burk. Från USA? Det kunde ju verkligen bli bra eller katastrof men vadå - det är bara att prova, det är såhär man gör små fynd ju! Bryggeriet hade jag aldrig hört talas om. Bryggeriet ligger i Santa Cruz i soliga Californien och har en sju olika öl i sitt sortiment och det är deras baltic porter samt denna som är de som fått högst betyg om man kollar på RB. Den här ölen är en belgisk dubbel med massa koriander och en "uncommon" dos kaffir lime och citrongräs och har ändå 8.5%.


Uncommon Brewers Siamese Twin Ale

Utseende: Något mörkare röd orangefärgad vätska. Små fina bubblor, porös mjäll topp.
Doft: Belgisk jäst och sötma med kryddig koriander. Rätt äkta stuk, bra belgisk känsla i doften med lime och bra fräschör.
Smak: Lättare munkänsla med okey kolsyra. Belgosmak med lätt godissockersmak och mycket lime. Känns inte helt som en öl utan det är först då det blir lite bitterbeskt mot eftersmaken som det känns bättre.

Betyg? – Okey+. Rolig men spretig. Kryddigt belgo och känns väldigt sommar. Kan vara perfekt som sommaröl. Men i längden blir det lite väl oseriöst.

2 comments:

  1. Om du kommer över den här burken kan jag lova dig att trenden med goda eller iaf intressanta USAburkar bryts... Jag köpte den på UTO i london med ungefär samma motiv som du haft i ditt sökande. http://www.ratebeer.com/beer/butternuts-porkslap-pale-ale/59676/

    ReplyDelete
  2. Den där måste jag nästan leta upp. Verkar ju skönt usel. Samtidigt finns det ju tonvis med dålig amerikansk burköl, men det är roligare att försöka hitta guldklimparna som trots allt är bra.

    ReplyDelete