Saturday, April 9, 2011

Alltid lite lördagsgodis.. Girardin 1882 Geuze

Ja, efter en lång dag blir att avnjuta lite ledig tid i kvällssolen med en geuze, närmare bestämt Girardin 1882 Geuze. Bryggeriets framboise och kriek har tidigare provats och båda var väldigt trevliga inom sin öltyp.  Flaskan är märk 2011 och om det säger något om ölens ålder eller brist på ålder vet jag inte.. dags att korka upp..

 Girardin 1882 Geuze

Utseende: Mörkt gyllene bärnstensfärgad vätska med ett lite större skum än anat, även trots att jag häller aggressivt så.  
Doft: Underliga lite kryddiga och örtiga dofter är det första som slår mig. Doftar typ trälagrad och mjuk fruktighet med banankaka kanske. Nä, något doftar fel Lite citrus och filt trots allt. Örtigt matbröd nästan.
Smak: Lätt munkänsla med okey kolsyra. Torr och bitter, syrlig och sur. Smakar honungste med skvättar angostura bitter. Det kryddiga och örtiga går igen i smaken, men inte på ett humlekryddigt sätt utan det är mer åt matkryddehållet. Citrus och bröd i eftersmaken där det torkar till i munnen av den syrliga bitterheten.  Jag kommer inte riktigt över den lite örtiga och bittra smaken och jag vet inte om jag helt gillar det. Jag känner inte alls citrus, brett, filt eller funk utan bara det här. Bargh.

Betyg? – Ok+. Mnjae, inte min stil. Smakar lite örter, bittert och med någon karaktär som bara inte passar inte. Nix. Synd då både deras kriek och framboise var så trevliga.

2 comments:

  1. Jag antar att du har koll på att det där är white label-versionen och därmed filtrerad. Jag är i alla fall väldigt förtjust i deras ofiltrerade black label.

    ReplyDelete
  2. Jepps. Den svarta ofiltrerade är i en kartong på väg hit as we speak :)

    ReplyDelete