Monday, April 11, 2011

Mer hippieöl åt folket - Southern Tier 422 Pale Wheat Ale

 För oss (mig) som inte kunde närvara på Linköping Beer Expo i helgen så är det trevligt att kunna läsa om vad som dracks, diskuterades och hände där hos er andra. Det var några få saker jag hade velat prova på mässan som jag tidigare inte har provat, men det var kul att man ändå lyckats få dit så mycket gott! Mer sånt och bra att det verkar ha varit lyckat!

För egen del är det fortsatt lite torka inför helgens stundande ölprovning då det blir en hel radda godsaker som ska provas med Sierra Nevadas 30th Anniversary Serie i centrum.Funderar lite på att investera i lite Founders Backwoods Bastard, någon som druckit den och vill uttala sig?

Tills dess blir det mer av annat gott. Som Southern Tier 422 Pale Wheat. Denna ofiltrerade session-ale med lite söt vetemalt siktar på att vara lättdrucken och trevlig. Ölen är också tillägnad vår planet som Southern Tier önskar att vi ska ta hand om. 80% av förpackningen är återanvänd kartong etc och går att återanvända och på sin hemsida har man även ett speciellt event på Earth Day där man får en liten gran för varje 6-pack av ölen man köper. Så indeed är det deras hippieöl. Så clink and drink och lyssna på lite passande musik med Cheech & Chong – Basketball JonesSouthern Tier 422 Pale Wheat

Utseende: Grumlig, rätt varm men matt persikofärgad vätska med poröst tunt litet skum.
Doft: Citrus och apelsin med en nästintill gräddig finish och sötma. Den ljusa malten ger en sötma och naturlig karaktär som är väldigt trevlig, om än lite neutral. Krämigt.
Smak: Medelstor munkänsla med okey kolsyra. Halvlätt och något porös kropp som nästan drar åt det fizziga. Lätt smak av ljus malt och gräddig mild frukt. Kanske anas även lite menthol. Oavsett så är den väldigt lättdrucken och faktiskt rätt trevlig.

Betyg? – Bra(+). Vinner på att vara så krämig och lättdrucken men ändå ha lite stil. Den är inte platt utan bara enkel, på ett helt okey sätt. Dock undrar jag vara veten kommer in…? Så på ett sätt är den rätt tråkig och platt, samtidigt är den en mjuk halvgräddig session-ale som passar utmärkt att hinka i sig för att släcka törsten med lite god vätska. Så är lite tudelad om det är bra eller inte egentligen.

No comments:

Post a Comment