Tuesday, April 26, 2011

Garrett Oliver till Sverige - uppdaterat och så


Update 20.59: Nu har jag även fått en liten intervju med Garret som ska äga rum på AG under lördagen. Han har fullt upp under vistelsen här så jag är glad om han kan ta sig vilken liten tid som helst.

Mer info 18:04:

Som AlltOmÖl skrev om imorse och som jag sedan hakade på och spred på Facebook så kommer Brooklyn Breweries Garrett Oliver hit till Sverige till helgen. Upplägget som är, är enligt Carlsberg följande:
Bryggmästarmiddag på AG
Den 30 april kommer Brooklyn Brewerys bryggmästare Garrett Oliver till Stockholm för att presentera de båda tillfälliga nyheterna och en del överraskningar från bryggeriet på nyöppnade restaurang AG på Kungsholmen. Restaurangens meny kommer att kombineras med öl från Brooklyn Brewery. Garrett Oliver kommer tillsammans med fyra bryggarkollegor att finnas på plats för att inspirera och svara på frågor.
– Vi arbetar aktivt med att öka kunskapen kring hur olika öl kan kombineras med mat, och det är kul att se att intresset och kunskapen kring öl som måltidsdryck har ökat i Sverige. På AG ger vi gästerna en möjlighet att uppleva ölets värld av smaker och träffa världen kanske främsta auktoritet på ämnet öl och mat i kombination, , säger Henric Byström, PR-chef på Carlsberg Sverige.
Till bryggmästarmiddagen den 30 april krävs ingen föranmälan, men intresserade uppmanas att snabbt boka bord då restaurang AG är populär och ofta fullbokad.
Dagen innan, 29 april, gästar även Garrett Oliver med bryggarkollegorna Marie Laveau på en After Work i humlets tecken.
 Snabb som man är så kunde jag konstatera att många bord som alltid på AG är bokade men att det fanns lediga bord vid 18.00 och 20.45 (just nu finns det lediga bort 18.00 och 21.15). Så 18.00 kommer jag vara där i sällskap med en öldrickande kompanjon. Det är lite synd att upplägget är mer som en meet and greet och ingen riktig beer makers dinner, särskilt då Garrett är så ofantligt kunnig inom området mat, öl och även vin. Är det någon mer som ska dit så hör gärna av er här eller via facebooksidan!

Det är ju även ett event redan på fredagen med AW på Marie Laveau och det ska bli intressant att höra mer om hur upplägget där är. "Tyvärr" tror jag att mycket fokus kommer ligga på Brooklyn Lager, EIPA, Sorachi Ace och Summer Ale och inte på deras övriga portfölj. Men bara att man faktiskt börjar ta hit mer än "det vanliga" tycker jag är stort. I en film på youtube jag såg förut idag så berättar Garrett att Sverige är den TREDJE största marknaden för Brooklyn efter New York och Boston, och då får vi knappt hit något av sortimentet. Så förhoppningsvis kanske det kommer att dyka upp annat från dem framöver och kanske även mindre släpp av lite mer exklusiva öl. Vi får se.

2 comments:

  1. Å andra sidan är det en högst medveten strategi från Brooklyn att många av deras öl - framför allt de i Brewmaster's Edition - bara finnas i bryggeriets närområde.

    ReplyDelete
  2. Stämmer, och jag tänkte vidare sen igår och visst, vi har haft en väldigt bra fördelning av deras olika öl. Dock kan man tycka att vi bör få hit lite mer av t.ex. Hopfen Weissen (som de fortfarande brygger på lilla bryggeriet i Brooklyn), kanske deras veteöl och så. Just Brewmaster's Reserve vart jag lite ledsen att jag missade, de hade bara släppet ett fåtal av de ölen i somras och jag tror bara det var Buzz Bomb jag drack. Dark Matter och Manhattan Project fanns knappt att finna och fanns typ på en obskyr liten pub på andra sidan ön.

    Men det är synd, för det är öl som dem som ändå visar den kunskap bryggeriet besitter. Många (mindre intresserade) har skapat sin bild av Brooklyn utifrån deras standardöl enbart för att det är dessa man finner.

    ReplyDelete