Thursday, April 7, 2011

Nä Southern Tier, bättre kan ni - Southern Tier Phin & Matt's Extraordinary Ale

Så var vi där igen, vid vägkorsningen. Det hela är enkelt, när två bryggare bestämmer sig för att skriva ihop ett "extraordinärt" bra öl så kan det lätt spåra. Här bestämde man sig för att ha en hög ribba och göra en APA på 37,5 IBU och runt 5,6-5,7%. Lite extra av allt, bäst i galaxen, etc etc så står det på flaskan i alla fall.  Southern Tier brukar leverera, åtminstone vad gäller deras större flaskor. Av deras 'vanligare' småflaskor är det nog inte så många som verkligen har satt spår hos mig, kanske då Harvest som var riktigt bra. Hur motsvarar innehållet det som står denna gång?


Southern Tier Phin & Matt's Extraordinary Ale

Utseende: Matt gråpersikofärgad grumlig vätska.
Doft: Funky och lite kryddigt. Typ godis och tuggummi, persika, apelsin och en aning belgo. Sötma och lite kryddor spär på det och jag anar även lite kummin. Lime, kryddpeppar och så godistuggummi igen.
Smak: Lätt munkänsla med okey kolsyra. Tunn och rätt skum smak. Lite kryddig, funk smak som är porös och har smak av lime, mer lime och oljig humlekotte.

Betyg? – Bra(-). Halvunderlig smak. Ljusa smaker och det är tunt och kryddigt. Lite väl lätt och smakerna går igenom lime till apelsin. Men det är ändå inget som fångar mitt intresse. Samtidigt är det något läskande och funkar som mellanöl.För att vara en APA så har den betoning på P'et (pale) då den smakar rätt matt.

1 comment: