Saturday, April 16, 2011

Återhämtningsjuice - SKA Nefarious Ten Pin Imperial Porter

Såhär efter en rätt lång och oerhört kraftig ölprovning igår med 4 öl från Stillwater, Behemoth, 3 x Horizons, Rug/Hwet/Oatgoop m.m, m.m så är man lite trött och schleten idag. Vad passar då med att i lugn och ro sakta luta sig tillbaka i soffan och hälla upp en kopp te och göra sig en macka. Oerhört avslappnande om det inte vore för det fina vädret ute som man vill ut och spatsera runt i. Samtidigt så är det i hemmets trygga vrå vi nu kör en släng öl. Inte vilken öl som heller utan det blev SKA Nefarious Ten Pin Imperial Porter som tillsammans med Decadent IIPA'n kom, sågs och dracks för någon månad sedan. En rätt trallvänlig skapelse på 60IBU och på rimliga 8% som dock inte har fått alltför stora hyllningskörer , vare sig innan eller efter att den kom hit till Sverige.


SKA Nefarious Ten Pin Imperial Porter

Utseende: Mörkbrun vätska med ljusbrunt skum.
Doft: Doft av spritig kakao och kaffe men ändå så är den bara 8%, så borde inte kännas så stark. Bär och likörsöt alkohol med lite mandel dyker upp. Det finns mycket dofter men mixen är lite spritig och framförallt söt och spritig med någon kryddig känsla.
Smak: Lätt munkänsla med okey till bra kolsyra. Halvfyllig. Bra smak med utvecklad fruktighet. Rätt mycket kaffe och visst, det smakar mycket men det smakar inte tydligt åt något håll. Lättdrucken och sett till det så är den väl smakrik, men den kunde varit än mer fylld med smak.

Betyg? – Bättre-. Enkel men god. Smakrik men i längden något för lätt sett till kraften i smakerna. Så visst, det är lite motsägelsefullt, men så var även ölen. En drickbar och snäll porter men nu börjar vi också bli lite väl bortskämda med bra öl av alla de typer att det inte bara räcker med en gedigen och bra öl för att få många att höja på ögonbrynen

1 comment:

  1. Lustigt. Jag drack den nyss och tänkte: Den här passar i ett pintglas som det sista dumma man gör. Tråkig och spännande om vartannat. Spretig definitivt.

    ReplyDelete