Friday, April 8, 2011

Bättre där Southern Tier! - Southern Tier Über Sun

 Efter gårdagens korta inlägg vilket var besvikelsen från Southern Tier och deras Matt & Phinn's Extraodinary Ale så får dem ändå lite revansch här med sin Über Sun Summer Wheat. En till öl från imperial-serien och liksom med tidigare nämnda öl så siktar man bokstavligen högt med "a galaxy of taste in every bottle". Målet är att fånga sommarenergin på flaska och göra en riktigt bra sommaröl med en gnutta Centennialhumle både i koket och som torrhumling. Hop Sun gillade jag och detta är den lite kraftigare och mer vågade storebrodern. Nu dracks den förvisso på vintern och inte mitt i sommaren men jag tror att det här kan vara något jag återkommer till.. Tänkte jämföra denna med 422 Pale Wheat Ale som även den dracks i samma veva, men spar det nog tills imorgon. Denna organiska och smått hippie-liknande veteöl förvånade mig dock men kan avslöja att det var väl det enda den gjorde..Southern Tier Über Sun Summer Wheat

Utseende: Halvgrummlig något gyllenljus vätska. Poröst ljust skum.
Doft: Upphumlad vete-strong ale. Blöt vetemalt (nähä… som vanligt med andra ord) fast med mer karaktär av örter och gräs från centennialhumlen. Doftar gräddigt och med ljus fruktighet. Doftar intressant och inbjudande.
Smak: Lätt munkänsla med okey kolsyra. Smaken är lika upphumlad den och det är en humligare strong ale fast med vetemalt i centrum. Smakrik och lite bärig sötma. Den blandar upp humlens örtiga och kryddiga egenskaper och smaker med vetemalts strong ale med lite blöt vetemalt och strong-ale-bär, och som blandning är det gott!

Betyg? – Bättre-. Mixen av strong ale och bra fruktighet är intressant. Det är väldigt lättdrucket och jag gillar verkligen hur humlen lyfter upp allt. Just att humlen ger en extra nivå är trevligt då den annars hade varit lite slätstruken (men fortfarande god)

No comments:

Post a Comment