Friday, April 15, 2011

Ölinköp från dagens exklusiva släpp!

Efter en timmes köande utanför systembolaget (fick stå ensam där längst fram och frysa ett tag) så var jag åtminstone garanterad delar av den ölskörd jag hade planerat inför dagens släpp. För det var ett dyrt (exklusivt kanske är rätt ord) släpp där det mer eller mindre var ransonerat på samtliga öl. Men inför kvällens ölprovning var det bara att ladda upp och följdaktligen blev det:

2 Cigar City Bolita Nut Brown Ale - som jag noterade har en annan etikett än den som det är på krogarna som har fått in den.. varför?
2 Nogne O Red Horizon
2 Nogne O Dark Horizon 3rd ed.
1 Goose Island Pere Jaqcues - missade sist, så tur att de hade en kvar
1 Sierra Nevada 30th Anniversary Ale Our Brewers Reserve
1 De Molen / Flying Dog Bat out of Hell som jag dock inte köpte åt mig själv.

Generellt vet jag inte vad jag ska säga om släppet mer än att det var ordentligt lång ölkö och ovanligt få som skulle ha vin eller whiskey idag, vilket väl är kul att se. Nästa steg för systembolaget är väl att se till så att man kan förse den växande skara ölfantaster som ändå finns. Spontant känns det som om man ibland beställer in de mängder som skulle ha försett ölnördar för kanske 1-3 år sedan. Idag är det större intresse än någonsin (märk ordet intresse!) och det bör man uppmuntra och svara till.

En notis för övrigt är att Monks nu i majsläppet kommer ha med sin första "egna" vilket är kul att se. Det vart en Russian Imperial Porter (jag hade fel som förutsatte att det var en stout pga Russian Imperial i namnet..) som är summan av en bryggkurs som Charles Casino har lett. Kul, bara att hoppas att det inte blir som med St Eriks eller Mohawk och att vi plötsligt får se 100 olika Monksbrygder som automatiskt kommer in till systembolaget. Inget ont om St Eriks eller Mohawk men jag skulle gärna se ökat fokus på andra svenska mikrobryggar OCKSÅ.


Nä, nu blir det att fippla vidare och planera inför ikväll då vi för en gångs skull även kommer ha snygga triple karamlietglas att dricka ur - tack Sorbon för det!

2 comments:

  1. Håller med om att bolaget borde försöka att kvantifiera sina ölsläpp när det som släpps tillfälligt numera faktiskt går åt snabbt.

    En annan sak jag tänkte på, som inte har något med inlägget att göra, är att du borde fixa så att det går att klicka på ett öl i din topplista till höger och då komma in på din recension av ölet.

    ReplyDelete
  2. jag var för trött för att förstå att det var manker som stod först i kön .. kom på det först efter jag gått från systemet. och det var en porter!(jag hade rätt,hihi) haha. tack förövrigt för en trevlig pratstund.

    /markus

    ReplyDelete