Saturday, May 21, 2011

BrewDog Three Floyds Bitch Please på fat rockar flaskan!


Efter en lite väl lång arbetsdag igår så bar det av ut till Sorbon i Bromma som var den enda krogen i 08-området, och en av fyra i Sverige, som hade fått ovannämnda öl på fat. Fyra stycken 20-litersfat hade landat i landet och detta var ett eftersökt sådant. En tapper skara hade väntat utanför dörrarna vid 3-tiden på eftermiddagen för att försäkra sig om ett par glas.

Själv hade jag druckit den på flaska kvällen innan och var då lite besviken, tyckte att den saknade kropp och tyngd i smakerna så det vart skoj att kunna jämföra med hur den var på fat så rätt inpå. Denna juralagrade skotska barley wine med extra sötsaker (bokstavligen) anade jag skulle uttrycka sig bättre på fat, och ja, rätt fick jag. Om ni missade att läsa om hur den var på flaska och vill veta lite mer om själva ölen, läs länken här.

BrewDog / Three Floyds Bitch Please (fat)

Utseende: Mörkare whiskeyfärgad vätska med kompakt, tjockt skum.
Doft: Juralagringen är något mindre tydlig men likväl omöjlig att undkomma. Men till skillnad mot flaskan så känner man nu av malten, sötman, godis, toffee - ja alla de dofter som saknades i flaskan. Lite fruktig humle avrundar det och överlag är det bättre balans, om än att whiskeylagringen fått ge vika med sin centrala sits.
Smak: Medelstor munkänsla med okey kolsyra. Lite fylligare kropp vilket lös upp någon lampa någonstans. För även smaken är mer utrycksfull, varierad, kraftig. Toffee och sötma slinter in efter whiskeysmaken och den metalliska torviga eftersmaken sitter där efteråt. Något mindre Jura även i smaken och även fast det var lite mycket av den varan på flaska så saknar man den ändå nu.

Betyg? - Bättre(+). Tror fortfarande att den har mycket att vinna på lagring och det ska bli intressant att se hur de fat som är kvar och fortfarande ligger på lagring kommer ta sig. Summa summarum är att fatet var bättre än flaskan och då flaskorna kommer i höst så tror jag att man gör bäst i att låta dem ligga ytterligare ett tag.

1 comment:

  1. Kan berätta att 5 oberoende personer har kommit in till mig och velat testa ölen, jag har inte ens fått fatet levererat än... Tack för reklamen :)

    ReplyDelete