Tuesday, May 17, 2011

Köpenhamn, dag 1. Ölkalas?


Jahapp, så efter ett gäng timmar i bil på väg ned genom ett regnruskigt Sverige så var man då till slut i Köpenhamn. Vi kom ned vid 4-tiden och efter det så har det varit fullt upp med praktiskt planerande och annat. Vi började med att hitta hotellet, typ 200 meter från Ölbutikken för att sedan ta en promenad på Ströget. Vi tänkte leta upp Barley Wine och hitta något att äta, slutade med att vi gav upp vårt letande då jag glömt att ta med adressen. Så istället gick vi och åt på Munster, GRYM hamburgare med ciabattabröd och cheddarost. Väl färdigätna så insåg vi att Barley Wine låg 15 meter länge fram på gatan och att de just hade stängt, well, tur att vi är här i två dagar till.

Så mätta och glada spatserade vi tillbaka till hotellet för att sedan prata med dem på Ölbutikken. Då vi ska köpa rätt stora mängder öl så var det bra att vara ute i tid. Det gjorde lite ont i bröstet att se Cantillon Blåbär från början av 2000-talet fram tills typ nu stå där utan att vara till salu. Synd då jag verkligen hade velat ha dem hela bunten. Men med en uppsjö annan suröl så funkar det rätt bra.

Blev istället en kort gåtur till Mikkeller Bar. Ett rätt undangömt ställe som mer påminner om en designad wine bar mer än ölbar. 20 fat som alltid var igång och 8 av dem var med Mikkeller-öl medan de andra hade lite blandat ursprung. Efter en tur på lagret så blev vi än törstigare. Drack väl ett tiotal öl där och slutade med Mikkeller Black på fat. Och helvete vad bra den var, käftsmäll, pungspark och karatekick i ansiktet.

Men då vi har möte med Amager och sedan Mikkel imorgon så blev det ändå att gå hem i relativt vettig tid. Så liten rapport från dagen hinner det bli.. En längre utläggning av ölen som dracks idag kommer men här är en sammanfattning:

Die du Ciel Aphrodisiaque - Bättre
Stillwater A Saison Darkly - Bra+
Mikkeller Frelser - Bättre
Mikkeller Exotic Punch - Bra+
Evil Twins Before, During and After Christmas - Bra+
Three Floyds Alpha King (flaska) - Bättre+
Boon Boon to be Wild - Bättre-
Nögne Ö Inferial Stout (alkoholfri stout!) - Ok+
Mikkeller Black '10 - Bäst

Jahapp, så vad händer i Sverige då?

2 comments:

  1. http://www.ratebeer.com/Place/denmark/copenhagen/cafe-langebro/14390.htm!

    trevligt litet "ölcafe" som rekommenderas! drack purfärsk mikkeller 10 där i februari, dom hade massa goda grejer!

    ReplyDelete
  2. Vad är Black '10?

    ReplyDelete