Thursday, May 5, 2011

Namnet, etiketten, öltypen - men ölen i sig? McNeills War Lord!


När man går och handlar mat, kläder, prylar eller bara något så banalt som toalettpapper utgår man ju ofta från förpackningen och sättet varan säljs in på. Det här är såklart någonting man är medveten om men samtidigt något man faller för, gång på gång på gång. Bryggerier utnyttjar det som i fallen med t.e.x Cheap Thrills eller Pistonhead där en viss "framing" av varan ger den en annan status och stil än själva kvalitén. Sen finns det ju de produkter som bara är sköna, avslappnade och som inte bryr sig och som också lyckas med att sälja in sin vara genom ett snyggt yttre och ett häftigt namn. En sådan provades på Micromerica på OT och gick under namnet - McNeills War Lord. Etiketten känns som hämtad ur något gammalt dataspel från tiden då Windows inte hette någonting svårare än Windows  3.1 och Zelda var the shit. Vilket även deras hemsida gör, eller?

Ölen är en dubbel-IPA där man använt både amerikansk och engelsk malt för att få lite karamell och fruktig karaktär på den torrhumlade ölen som ändå har en rimlig IBU på 85 vilket ska göra den mer balanserad. Innan vi drack den drack vi även deras Sunshine IPA på fat, och ja det var en färskhumlad trevlig IPA som smakade humlekarameller med humliga och grapebombat blommig smak och stor beska. (Betyg?- Bättre-).

Men nu är det lite War Lord! Och direkt hör jag soundtracket till Zelda komma fram...


McNeills War Lord

Utseende: Dassigare lite jäsig vätska med minimala bubblor i det lilla skummet.
Doft: Fin doft av ananas mot lite syrligt bitter grund av porös apelsin och aprikos.
Smak: Medelstor munkänsla med okey till bra kolsyra. Porös DIPA… Väldigt porös. Söt humle och lite belgo-IPA är första intrycket där humlen ger tropiska smaker. Dock blir det lite väl jobbigt att dricka då den är så porös. Kroppen är ändå fyllig, bara att den är för porös för min smak. Vilket är synd då den har de fina smakerna av exotisk frukt, en bra beska och en jäkla attityd.

Betyg? – Ok+. Mnjae. Smakerna är goda, dofterna riktigt fina. Men kroppen – varför så porös!? Lite fastare kropp hade gjort den väldigt väl. Då hade den varit mer lättdrucken och smakerna hade blivit "fastare". Nu var den lite svårdrucken, men ändå god. Nu kanske jag är rätt krass men jag tycker det är jobbigt att dricka öl som inte känns bra i munnen. Lite som att bära kläder som är skitsnygga, häftiga och som man gillar men som sitter lite, lite fel.

No comments:

Post a Comment