Friday, May 27, 2011

Stans godaste elaka katt, Three Floyds Gumballhead


Jag känner att det börjar bli lite tjatigt med allt Three Floyds nu men på samma sätt som det var ett tag som De Molen fick väldigt mycket uppmärksamhet så råkar det bli så att det är Three Floyds tur nu. Igår kikade vi lite på Alpha King och idag har turen kommit till den mysigt elaka katten Gumballhead. Katten är en karaktär från Skinggraft Comics och bilderna på (den oerhört snygga) flaskan visar bland annat hur han klår upp en person och viftar med svärd - så nej vi kommer aldrig få in den här ölen på Systembolaget.

I övrigt är ölen en amerikansk veteöl med rött vete och en arme av amarillohumlekottar. Bryggeriet själva säger såhär om ölen "These flavors combined with low bitterness make Gumballhead a refreshing American Wheat Beer that doesn’t suck.". För även om det är mer utav en amerikansk veteöl så börjar det genast ryka i "dislike-knappen" så fort man hör orden amerikansk och veteöl i samma mening.


Three Floyds Gumballhead

Utseende: Fin färg med litet poröst skum.
Doft: Tydliga fruktiga inslag från humlen, känns nästan som en IPA-aromatisk veteöl. Dessa dofter slås mot ett vetefält som växt till sig rätt fint. Fruktigt och fräscht där fruktigheten verkligen känns trevlig. Istället för vetekryddor eller likande så är det lurigt fruktigt och gott.
Smak: Medelstor munkänsla med okey till bra kolsyra. Poröst och växande i munnen. Även smaken är fint fruktig och det är aprikos och persika som gör att det påminner något om en weissen bock men utan den höga alkoholen eller det torkade. Läskande och gott och den förtjänar de bra omdömena den har fått. Kanske avtar lite på slutet då lite torkade frukter tar över från det fräscha.

Betyg? – Bättre(+). USA’s bästa veteöl så som det verkar. Mycket frukter och ändå bra inslag av vetemalt. Saknar de underliga amerikanska bismakerna som brukar finnas i amerikanska veteöl, vilket får anses vara bra. Den får ett litet plus för den fina fruktigheten som håller i sig länge men sedan slutar lite torkat.

1 comment:

  1. Drack den igår på Köpenhamns ölmässa, omnomnom kan jag säga. Finfin!

    ReplyDelete