Thursday, May 26, 2011

Manker is King, Three Floyds Alpha King!Missade ni dagens inlägg om BrewDog IPA is Dead så läs det nu!

Solen skiner och jag råkade öppna en rätt trist och menlös öl så då får man trösta sig med vad man nyligen har druckit. Och Three Floyds är ju fortfarande på tapeten så då passar det väl med en Three Floyds Alpha King? Denna American pale ale är bryggeriets flagskeppsöl och har begåvats med warrior, cascade och centennial-humle. Gött värre! Jag tänker inte skriva mer om den annat än att jag vet en krog i Stockholmsområdet som inom en vecka kommer servera denna *hint hint*. Klart värt att åka dit och prova denna!
Three Floyds Alpha King

Utseende: Rödorange vätska med minimala bubblor i skummet.
Doft: Mycket bär och torrhumlad frukt med lite eldig beska. Det är både frukt, beska och kraft, med andra ord så är det allting man vill ha i en öl av denna typ.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Mycket kärnor och apelsinskal är det första jag identifierar. Följs av torkade humlekottar och torkad frukt med lite gräddighet. Välbalanserat som vanligt och som alltid med de Three Floydsöl jag har druckit. Lite metall i eftersmaken genom de bittra kärnorna. Smaken är verkligen god och jag är glad att det står en flaska av denna hemma!

Betyg? – Bättre+. Mycket balanserad och väldigt god med mycket smaker av kärnor, bitter beska och fin torrhumling. Till en 12 månader lagrad emmentaler så passade den ljuvligt.

2 comments:

  1. Då är ju frågan: Är detta verkligen världens, med råge, bästa APA? (http://www.ratebeer.com/beerstyles/american-pale-ale/18/)

    ReplyDelete
  2. Mnjae.. Sett till topp-listan där är det få öl som har mer än 300 ratings. Denna har ju 1617 just nu. Så sett till listor så beror det på vd folk får tag på och orkar rösta in på RB/BA. Men ja, är en riktigt grym öl som nog kan förtjäna en såpass bra plats.

    ReplyDelete